KAKO DA ZNATE DA LI JE ČISTO MASLINOVO ULJE ILI PREVARA? Ova dva pokazatelja su nepogrešivi, razotkriće odmah
Dr Svon smatra da 75% proizvoda na policama nema veze sa onim što piše na etiketi, i da je moguće da mešavinu sa maslinovim uljem prodaju kao čistu i kvalitetnu.
Iako može na pakovanju da piše 100 % čisto maslinovo ulje može da se desi da je zbog uštede, ubačeno i suncokretovo ili sojino ulje.
Kako onda da prepoznate razliku?
Dr Kortni Svon navodi dve nepogrešive karakteristike čistog maslinovog ulja.
1. Boja
Kada sipate maslinovo ulje treba da bude baš tamnozelene boje.
2. Ukus
Pravo maslonovo ulje poznato je po jako oštrom ukusu.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)