KAKO DA ZNATE DA LI JE ČISTO MASLINOVO ULJE ILI PREVARA? Ova dva pokazatelja su nepogrešivi, razotkriće odmah
Dr Svon smatra da 75% proizvoda na policama nema veze sa onim što piše na etiketi, i da je moguće da mešavinu sa maslinovim uljem prodaju kao čistu i kvalitetnu.

Iako može na pakovanju da piše 100 % čisto maslinovo ulje može da se desi da je zbog uštede, ubačeno i suncokretovo ili sojino ulje.
Kako onda da prepoznate razliku?
Dr Kortni Svon navodi dve nepogrešive karakteristike čistog maslinovog ulja.
1. Boja
Kada sipate maslinovo ulje treba da bude baš tamnozelene boje.
2. Ukus
Pravo maslonovo ulje poznato je po jako oštrom ukusu.

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.
Komentari (0)