ANTISTRES SLADOLED Kamilica će vas opustiti u trenu, a drugačiji i aromatičan

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Drugačiji sladoled, za one izbirljive.

sladoled od kamilice
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 l mleka
  • 10 kesica čaja od kamilice
  • 3 kašike livadskog ili bagremovog meda
  • 2 kašike šećera
  • 4 žumanca
  • 2 kesice šlag-pene

Priprema:
Mleko zagrejte do vrenja, pa smanjite temperaturu na najmanju i dodajte kesice čaja od kamilice. Nakon 5 minuta skinite s ringle i ostavite 20 minuta poklopljeno. Onda odvojte pola litre mleka, a ostatak mleko sa kesicama čaja ostavite u frižideru. U jednoj posudi penasto umutite žumanca sa šećerom. Sjedinite s mlekom, koje ste odvojili. Kuvajte na tihoj vatri 10-15 minuta uz neprestano mešanje. Dodajte med i ostavite da se prohladi. Izvadite kesice čaja iz mleka u frižideru, pa njime umutite šlag. Smesu lagano sjedinite sa smesom od žumanaca. Ostavite sladoled u frižideru da se prohladi, pa promešajte bar 3 puta pre stavljanja u zamrzivač.

 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading