ANTISTRES SLADOLED Kamilica će vas opustiti u trenu, a drugačiji i aromatičan
Drugačiji sladoled, za one izbirljive.
Potrebno je
- 1 l mleka
- 10 kesica čaja od kamilice
- 3 kašike livadskog ili bagremovog meda
- 2 kašike šećera
- 4 žumanca
- 2 kesice šlag-pene
Priprema:
Mleko zagrejte do vrenja, pa smanjite temperaturu na najmanju i dodajte kesice čaja od kamilice. Nakon 5 minuta skinite s ringle i ostavite 20 minuta poklopljeno. Onda odvojte pola litre mleka, a ostatak mleko sa kesicama čaja ostavite u frižideru. U jednoj posudi penasto umutite žumanca sa šećerom. Sjedinite s mlekom, koje ste odvojili. Kuvajte na tihoj vatri 10-15 minuta uz neprestano mešanje. Dodajte med i ostavite da se prohladi. Izvadite kesice čaja iz mleka u frižideru, pa njime umutite šlag. Smesu lagano sjedinite sa smesom od žumanaca. Ostavite sladoled u frižideru da se prohladi, pa promešajte bar 3 puta pre stavljanja u zamrzivač.
Možda vas zanima:
SLADOLED OD KOKOSA Savršen letnji desert koji miriše na more i plažu, po receptu bez premca
Ako volite kokos, ovaj sladoled ćete obožavati.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)