ANTISTRES SLADOLED Kamilica će vas opustiti u trenu, a drugačiji i aromatičan
Drugačiji sladoled, za one izbirljive.
Potrebno je
- 1 l mleka
- 10 kesica čaja od kamilice
- 3 kašike livadskog ili bagremovog meda
- 2 kašike šećera
- 4 žumanca
- 2 kesice šlag-pene
Priprema:
Mleko zagrejte do vrenja, pa smanjite temperaturu na najmanju i dodajte kesice čaja od kamilice. Nakon 5 minuta skinite s ringle i ostavite 20 minuta poklopljeno. Onda odvojte pola litre mleka, a ostatak mleko sa kesicama čaja ostavite u frižideru. U jednoj posudi penasto umutite žumanca sa šećerom. Sjedinite s mlekom, koje ste odvojili. Kuvajte na tihoj vatri 10-15 minuta uz neprestano mešanje. Dodajte med i ostavite da se prohladi. Izvadite kesice čaja iz mleka u frižideru, pa njime umutite šlag. Smesu lagano sjedinite sa smesom od žumanaca. Ostavite sladoled u frižideru da se prohladi, pa promešajte bar 3 puta pre stavljanja u zamrzivač.
Možda vas zanima:
SLADOLED OD KOKOSA Savršena letnja poslastica i sladi i hladi, a treba vam samo 3 sastojka
Bićete oduševljeni ukusom.
SLADOLED OD BANANA I KIKIRIKI PUTERA Potrebno vam je samo 3 sastojaka, a svi će vam tražiti recept
Ukusa koji se pamti, najbolje odmah stavite duplu meru.
DOMAĆI SLADOLED OD PISTAĆA Osvežiće vas i zasladiti u trenu, a potrebno vam je samo 5 sastojaka
Kremast i neodoljiv, ukusa koji priča priče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)