SLADOLED OD KAJSIJA ZA VRELE LETNJE DANE Preukusan desert koji će obožavati cela porodica
Ako volite kajsije, ovaj sladoled ćete obožavati.
Potrebno je
- 450 g svežih i zrelih kajsija
- 120 mililitara vode
- 100 g šećera
- 250 mililitara slatke pavlake
- pola kašičice ekstrakta vanile
- nekoliko kapi svežeg soka od limuna
Priprema:
Iz kajsija izvadite koštice pa isecite na 6 kriški. Ubacite u šerpicu, pa dodajte pola šolje vode i stavite da proključa. Poklopite i ostavite tako desetak minuta, uz povremeno mešanje dok kajsije ne omekšaju. Ostavite kajsije da se ohlade pa ih izblendirajte u blenderu. Zatim umutite slatku pavlaku sa šećerom u čvrst sneg. Umešajte vanilin ekstrakt, dodajte par kapi soka od limuna, pa sjedinite sa kajsijama. Blendajte sve dok smesa ne postane glatka i ujednačena. Ostavite u zamrzivaču da se dobro prohladi. Dekorišite sladoled kriškama kajsije. Prijatno!
Možda vas zanima:
SLADOLED OD KOKOSA Savršena letnja poslastica i sladi i hladi, a treba vam samo 3 sastojka
Bićete oduševljeni ukusom.
SLADOLED OD BANANA I KIKIRIKI PUTERA Potrebno vam je samo 3 sastojaka, a svi će vam tražiti recept
Ukusa koji se pamti, najbolje odmah stavite duplu meru.
DOMAĆI SLADOLED OD PISTAĆA Osvežiće vas i zasladiti u trenu, a potrebno vam je samo 5 sastojaka
Kremast i neodoljiv, ukusa koji priča priče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)