SLADOLED OD KAJSIJA ZA VRELE LETNJE DANE Preukusan desert koji će obožavati cela porodica
Ako volite kajsije, ovaj sladoled ćete obožavati.
Potrebno je
- 450 g svežih i zrelih kajsija
- 120 mililitara vode
- 100 g šećera
- 250 mililitara slatke pavlake
- pola kašičice ekstrakta vanile
- nekoliko kapi svežeg soka od limuna
Priprema:
Iz kajsija izvadite koštice pa isecite na 6 kriški. Ubacite u šerpicu, pa dodajte pola šolje vode i stavite da proključa. Poklopite i ostavite tako desetak minuta, uz povremeno mešanje dok kajsije ne omekšaju. Ostavite kajsije da se ohlade pa ih izblendirajte u blenderu. Zatim umutite slatku pavlaku sa šećerom u čvrst sneg. Umešajte vanilin ekstrakt, dodajte par kapi soka od limuna, pa sjedinite sa kajsijama. Blendajte sve dok smesa ne postane glatka i ujednačena. Ostavite u zamrzivaču da se dobro prohladi. Dekorišite sladoled kriškama kajsije. Prijatno!
Možda vas zanima:
SLADOLED OD KOKOSA Savršena letnja poslastica i sladi i hladi, a treba vam samo 3 sastojka
Bićete oduševljeni ukusom.
SLADOLED OD BANANA I KIKIRIKI PUTERA Potrebno vam je samo 3 sastojaka, a svi će vam tražiti recept
Ukusa koji se pamti, najbolje odmah stavite duplu meru.
DOMAĆI SLADOLED OD PISTAĆA Osvežiće vas i zasladiti u trenu, a potrebno vam je samo 5 sastojaka
Kremast i neodoljiv, ukusa koji priča priče.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)