TIGAR TORTA Očaravajuća poslastica u spoju keksa i čokolade, a zbog izgleda će je obožavati deca

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna poslastica interesantnog izgleda oboriće s nogu sve koji je budu probali.

tigar torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 600 ml mleka
  • 2 kesice čokoladnog pudinga
  • 6 kašika šećera
  • 100 g putera
  • 300 g keksa
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ulja

Priprema:

Puding pomešajte sa praškom za pecivo. Odvojite 12 kašika mleka pa pomešajte sa mešavinom za puding. Ostatak mleka zakuvajte na tihoj vatri. Kad provri, dodajte 50 g čokolade, pa kad se otopi, dodajte umućen puding. Kad postane gust skinite sa šporeta i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite da se malo prohladi pa dodajte puter i umutite. Umešajte izlomljen keks pa promešajte i prebacite u kalup. Napravite čokoladnu glazuru otapanjem čokolade i ulja. Tortu prelijte čokoladnom glazurom i ostavite sat vremena u frižideru da se hladi. Na kraju, pospite komadićima keksa i čokolade. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading