TIGAR TORTA Očaravajuća poslastica u spoju keksa i čokolade, a zbog izgleda će je obožavati deca
Fenomenalna poslastica interesantnog izgleda oboriće s nogu sve koji je budu probali.
Potrebno je
- 600 ml mleka
- 2 kesice čokoladnog pudinga
- 6 kašika šećera
- 100 g putera
- 300 g keksa
- 150 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema:
Puding pomešajte sa praškom za pecivo. Odvojite 12 kašika mleka pa pomešajte sa mešavinom za puding. Ostatak mleka zakuvajte na tihoj vatri. Kad provri, dodajte 50 g čokolade, pa kad se otopi, dodajte umućen puding. Kad postane gust skinite sa šporeta i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite da se malo prohladi pa dodajte puter i umutite. Umešajte izlomljen keks pa promešajte i prebacite u kalup. Napravite čokoladnu glazuru otapanjem čokolade i ulja. Tortu prelijte čokoladnom glazurom i ostavite sat vremena u frižideru da se hladi. Na kraju, pospite komadićima keksa i čokolade. Bon appetit!
Možda vas zanima:
VODENA TORTA Zaboravljena jeftina poslastica skupog ukusa, sve bake su znale recept za nju
Sastojke več imate u kuhinji, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
FILADELFIJA TORTA Kremasta i očaravajuća nepečena poslastica od koje će vam poći voda na usta
Jednostavne pripreme, a ukusa koji priča priče.
TORTA OD AVOKADA I LIMETE Očaravajuća, nepečena poslastica koja će vas rashladiti u momentu
Mekana i mirisna, za dane kada nemate vremena.
KARAMEL KEKS TORTA Kremasta i neodoljiva poslastica koja uspeva svima, a nestaće sa stola odmah
Bićete oduševljeni, a nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)