HADŽIJSKI ĆEVAP Tradicionalno bosansko jelo za prave gurmane i one izbirljive
Poćiće vam voda na usta od ukusa ovog mesnog specijaliteta.
Potrebno je
- 1 velika glavica crvenog luka
- 600-700 g mesa (teletina ili mlađa junetina)
- 3-4 šargarepe
- 5 žutih paprika
- 4 crvene paprike roge (pečene u rerni, oljuštene i dodate na kraju, kad je sve skoro kuvano)
- 500 g šampinjona
- 1 i po veliki paradajz
Priprema:
Propržite luk na maslacu pa dodajte meso i pržite dok ne porumeni. Dodajte šargarepu i žute paprike. Zatim dinstajte na srednje jakoj vatri. Nakon što omekša, dodajte crvene paprike. Umešajte šampinjone. Začinite po ukusu. Na kraju, kad sve pusti svoj saft i omekša, prebacite u tepsiju (najbolje u glinenu tagaru ili neku drugu) i pecite ćevape oko 45 minuta. Prijatno!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)