PAŠTETA OD BELOG LUKA Pikantni namaz koji budi sva čula, pravićete stalno

Izvor: Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Posni, aromatični namaz napravićete očas posla, a fenomenalan je bilo da ga mažete na hleb, ili dodate kao prilog.

pašteta od belog luka
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 konzerva leblebija (400g), isprane i oceđene
  • 4 čena belog luka
  • 1/4 šolje tahinija
  • sok od 1 limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber po ukusu
  • prstohvat kima (po želji)

Priprema:
U blender stavite leblebije, beli luk, tahini, sok od limuna i maslinovo ulje. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte so, biber i kim po ukusu. Poslužite paštetu sa svežim povrćem ili pita hlebom. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

pašteta od pasulja

KADA PROBATE PAŠTETU OD PASULJA PO RECEPTU ZORICE MARKOVIĆ NEĆETE POŽELETI DRUGU Osvaja od prvog zalogaja

09:00

29 jun, 2025

Sezonski recepti

Zorica Marković, pevačica folk muzike, od 70 ih godina prošlog veka deo je srpske muzičke scene, a svojim moćnim vokalom spada u izvođače za čiji se nastup traži karta više. Da nije samo talentovana za pevanje, pokazuje i ovaj recept za namaz od pasulja, koji daje šmek svakom jelu. Njenim specijalitetima najviše se obraduju sinovi Dejan i Ilija.

Komentari (0)

Loading