PAŠTETA OD BELOG LUKA Pikantni namaz koji budi sva čula, pravićete stalno

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Posni, aromatični namaz napravićete očas posla, a fenomenalan je bilo da ga mažete na hleb, ili dodate kao prilog.

pašteta od belog luka
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 konzerva leblebija (400g), isprane i oceđene
  • 4 čena belog luka
  • 1/4 šolje tahinija
  • sok od 1 limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber po ukusu
  • prstohvat kima (po želji)

Priprema:
U blender stavite leblebije, beli luk, tahini, sok od limuna i maslinovo ulje. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte so, biber i kim po ukusu. Poslužite paštetu sa svežim povrćem ili pita hlebom. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading