POSNE KROFNE Mekane kao pamuk, a sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Neodoljive i mekane kao duša, najbolje stavite duplu meru.
Potrebno je
- 1/2 kg brašna
- 40 g kvasca
- 2,5 dl mlake vode
- 2 kašike kristal šećera
- 50 g posnog margarina
- šećer u prahu za posipanje
- 2 kesice vanilinog šećera
Priprema
Izmrvite kvasac u malo tople vode, dodajte kašičicu šećera i razmutite. Pospite kašičicom brašna pa ostavite pokriveno 10 minuta da se kvasac "aktivira". Dodajte šećere, margarin pa vodu. Na kraju umešajte brašno pa zamesite. Zatim, ostavite da nadođe pola sata. Razvucite testo pa vadite čašom. Onda još malo rastanjite pa ostavite da nadođe još 10 ak minuta. U tiganju sa zagrejanim uljem, pržite krofnice, jednu po jednu, sve dok ne porumene, sa obe strane. Ređajte na ubrus da se ocede od viška masnoće. Prohlađene krofne pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNE PRINCES KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, a tope se u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM Uspeće i početnicima u kuhinji, a pojedu se u jednom zalogaju
Slatke i čokoladne, prste da poližete.
ŠU ŠU KROFNE Liče na princes, ali su drugačije i posebne Recept i intervju sa Ivanom Marković
Recept za ovaj neodoljivi desert dala nam je Ivana Marković iz Valjeva.
KRAMBL SA KRUŠKAMA I ORASIMA Mirisna poslastica kao stvorena za kišne, jesenje dane
Neodoljiva i sočna, poći će vam voda na usta.
KRAMBL SA KRUŠKAMA I ORASIMA Mirisna poslastica kao stvorena za kišne, jesenje dane
Neodoljiva i sočna, poći će vam voda na usta.
LEDENE KOKOS KOCKE Potrebno vam je samo 2 sastojka, a vraćaju u dane sa letovanja
Izdašan desert mekan kao duša, bićete oduševljeni.
TORTA OD ŠARGAREPE Recept čuvene rok zvezde Tine Tarner, tajna je u ovom sastojku
Sočna i preukusna, a ananas joj daje poseban šmek.
AMERIČKA PITA Sa sočnim nadevom od jabuka, po receptu na kome su odrasle generacije
Klasik bez premca, za desert koji se pamti.
JESENJA PAŠTETA Od paprika i tikvica, a pikantna i aromatična, za prave gurmane
Možete da je mažete na hleb ili dodate kao prilog jelu, osvojiće vas od prvog zalogaja.
Komentari (0)