POSNE KROFNE Mekane kao pamuk, a sočne i slasne, poćiće vam voda na usta

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Neodoljive i mekane kao duša, najbolje stavite duplu meru.

posne krofne
Shutterstock

Potrebno je

  • 1/2 kg brašna
  • 40 g kvasca
  • 2,5 dl mlake vode
  • 2 kašike kristal šećera
  • 50 g posnog margarina
  • šećer u prahu za posipanje
  • 2 kesice vanilinog šećera

Priprema

Izmrvite kvasac u malo tople vode, dodajte kašičicu šećera i razmutite. Pospite kašičicom brašna pa ostavite pokriveno 10 minuta da se kvasac "aktivira". Dodajte šećere, margarin pa vodu. Na kraju umešajte brašno pa zamesite. Zatim, ostavite da nadođe pola sata. Razvucite testo pa vadite čašom. Onda još malo rastanjite pa ostavite da nadođe još 10 ak minuta. U tiganju sa zagrejanim uljem, pržite krofnice, jednu po jednu, sve dok ne porumene, sa obe strane. Ređajte na ubrus da se ocede od viška masnoće. Prohlađene krofne pospite šećerom u prahu. Prijatno!


 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading