PICA VEGETARIANA Posna, slasna i preukusna, a ne morate da brojite kalorije

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Šampinjoni i povrće daju poseban šmek, uzećete parče više.

pica vegetariana
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 300 g brašna 
  •  1 ½  dl mlake vode
  •  1 kesica suvog kvasca
  •  2 kašičice maslinovog ulja
  •  so


Za nadev:

  • 150 g biljnog sira
  • 1 zelena paprika
  • 100 g paradajza 
  • pola male glavice crnog luka
  • 100 g šampinjona
  • 2.5 dl paradajz pirea
  • origano
  • crne masline bez koštice

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Kvasac izmrvite pa mu dodajte mlaku vodu, brašno, ulje i so. Od sastojaka zamesite gletko testo  koje se neće lepiti. Stavite testo na pleh obložen papirom za pečenje, pa ga rastanjite, ostavite samo deblje ivice. Zatim pustite da odstoji 15 minuta. Zasebno izrendajte sir, isecite paradajz, papriku, masline, luk na kolutiće i pečurke na listove. Onda začinite origanom paradajz. Testo premažite paradajz pireom, pa ga pospite sirom, složite papriku, paradajz, luk i pečurke. Pospite origanom. Ostavite picu da odstoji deset minuta, pa je pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading