SOČNA GIBANICA Poći će vam voda na usta koliko je ukusna, a priprema je tako jednostavna
Uspeće svima, a pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora
- 500 g sitnog sira
- 5 jaja
- 1 solja jogurta
- 1 šolja kisele vode
- pola šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi prvo umalo umutite jaja pa dodajte jogurt, vodu, ulje i so. Na pobrašnjenu radnu površinu stavite jednu koru pa poprskajte sa malo sira. Preko stavite drugu koru, pa ponovite postupak. Radite tako sve dok ne utrošite materijal. Zatim, uvijte u oblik rolata pa podelite na 10 jednakih delova. Ređajte parčiće u pleh. Pripremljenim prelivom ravnomerno prelijte pite. Pecite gibanicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj dok ne porumeni. Služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA GIBANICA Ni malo ne zaostaje za originalom, a idealna za doručak ili večeru
Sočna pita odlična je za dane posta, a pravi se od gotovih kora.
BRZA PITA SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, savršena za doručak ili večeru
Sočna i slasna, obožavaće cela porodica.
URADITE OVO KADA PRAVITE GIBANICU Biće vazdušasta i mekana kao duša, a nikad se ne biste setili
Pravljenje omiljene srpske pite deluje jednostavno, ali postoje cake zbog kojih će da bude savršena.
POSNA GIBANICA BOLJA OD MRSNE Omiljena srpska pita koja se smaže začas, ukusa koji se pamti
Ako volite gibanicu, njenu posnu verziju ćete da obožavate.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)