SOČNA GIBANICA Poći će vam voda na usta koliko je ukusna, a priprema je tako jednostavna
Uspeće svima, a pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora
- 500 g sitnog sira
- 5 jaja
- 1 solja jogurta
- 1 šolja kisele vode
- pola šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi prvo umalo umutite jaja pa dodajte jogurt, vodu, ulje i so. Na pobrašnjenu radnu površinu stavite jednu koru pa poprskajte sa malo sira. Preko stavite drugu koru, pa ponovite postupak. Radite tako sve dok ne utrošite materijal. Zatim, uvijte u oblik rolata pa podelite na 10 jednakih delova. Ređajte parčiće u pleh. Pripremljenim prelivom ravnomerno prelijte pite. Pecite gibanicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj dok ne porumeni. Služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka. Prijatno!
Možda vas zanima:
SOČNA GIBANICA PREPUNA JOGURTA I PAVLAKE Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
GIBANICA KOJA MIRIŠE NA DOM Zlatna, hrskava i neodoljiva, prava tradicionalna
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
GIBANICA IZ BAKINE KUHINJE GOTOVA ZA 20 MINUTA Hrskava spolja, a sočna i mekana iznutra
Nema ko će ostati na samo 1 parčetu.
GIBANICA KAO ONA IZ BAKINE KUHINJE Pola pleha nestane dok trepnete, po ukusu joj nema ravne
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)