SOČNA GIBANICA Poći će vam voda na usta koliko je ukusna, a priprema je tako jednostavna
Uspeće svima, a pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora
- 500 g sitnog sira
- 5 jaja
- 1 solja jogurta
- 1 šolja kisele vode
- pola šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi prvo umalo umutite jaja pa dodajte jogurt, vodu, ulje i so. Na pobrašnjenu radnu površinu stavite jednu koru pa poprskajte sa malo sira. Preko stavite drugu koru, pa ponovite postupak. Radite tako sve dok ne utrošite materijal. Zatim, uvijte u oblik rolata pa podelite na 10 jednakih delova. Ređajte parčiće u pleh. Pripremljenim prelivom ravnomerno prelijte pite. Pecite gibanicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj dok ne porumeni. Služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
GUŽVARA SA JOGURTOM Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, kao izmišljena za savršen doručak
Pravi se brzo i lako, a osvojiće vas od prvog zalogaja.
BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
Komentari (0)