MRVIČASTA ČOKOLADNA PITA Ukusa koji miluje nepca, uzećete parče više
Mekana kao duša, za prave sladokusce.
Potrebno je
Za testo
- 300 g mekog brašna
- 150 g maslaca
- 80 g šećera
- prstohvat soli
- pola kašičice praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
Za fil
- pola l mleka
- 2 pudinga od čokolade
- 70 g čokolade za kuvanje
- 140 g šećera
- 80 g maslaca
- + 100 g seckanih sirovih lešnika
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte brašno, maslac, šećer, so, prašak za pecivo, vanilin šećer i jaje. Rukom zamesite glatko testo, da bude mrvičasto. Prekrijte ga providnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena. 12 kašika mleka razmutite sa pudingom i šećerom. Preostalo mleko stavite u šerpicu da provri, pa skinite sa ringle. Dodajte razmućen puding, promešajte i vratite malo na ringlu, uz neprestano mešanje. Skinite puding sa ringle pa u njega dodajte čokoladu i maslac. Dobro izmešajte, pa prekrijte providnom folijom i pustite da se dobro ohladi. Trećinu testa stavite u zamrzivač a ostatak razvucite i prebacite u pleh. Mikserom fil mutite dva minuta, pa sipajte preko testa. Preko fila pospite deo seckanih lešnika, pa narendajte zamrznut ostatak testa. Pospite ostatkom lešnika. Pecite pitu 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
NUKLEARNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Ovaj sastojak retko ide u pite, a očarala je sve koji su probali
Naziv je dobila zbog jednostavne pripreme, a toliko je dobra, da će vam poći voda na usta.
TORTA OD ŠARGAREPE Recept čuvene rok zvezde Tine Tarner, tajna je u ovom sastojku
Sočna i preukusna, a ananas joj daje poseban šmek.
VODENA TORTA Zaboravljena jeftina poslastica skupog ukusa, sve bake su znale recept za nju
Sastojke več imate u kuhinji, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za mekanu i aromatičnu poslasticu koja budi sva čula
Mirisna i preukusna, uzećete parče više.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)