MRVIČASTA ČOKOLADNA PITA Ukusa koji miluje nepca, uzećete parče više

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Mekana kao duša, za prave sladokusce.

mrvičasta čokoladna pita
Shutterstock

Potrebno je

Za testo

  • 300 g mekog brašna 
  • 150 g maslaca
  • 80 g šećera
  • prstohvat soli
  • pola kašičice praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje


Za fil

  • pola l mleka
  • 2 pudinga od čokolade
  • 70 g čokolade za kuvanje
  • 140 g šećera
  • 80 g maslaca
  • + 100 g seckanih sirovih lešnika 

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte brašno, maslac, šećer, so, prašak za pecivo, vanilin šećer i jaje. Rukom zamesite glatko testo, da bude mrvičasto. Prekrijte ga providnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena. 12 kašika mleka razmutite sa pudingom i šećerom. Preostalo mleko stavite u šerpicu da provri, pa skinite sa ringle. Dodajte razmućen puding, promešajte i vratite malo na ringlu, uz neprestano mešanje. Skinite puding sa ringle pa u njega dodajte čokoladu i maslac. Dobro izmešajte, pa prekrijte providnom folijom i pustite da se dobro ohladi. Trećinu testa stavite u zamrzivač a ostatak razvucite i prebacite u pleh.  Mikserom fil mutite dva minuta, pa sipajte preko testa. Preko fila pospite deo seckanih lešnika, pa narendajte zamrznut ostatak testa. Pospite ostatkom lešnika. Pecite pitu 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading