PASTA SA SIROM I PEČURKAMA Kremasta testenina kojoj niko ne može da odoli, za ručak koji se pamti

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Slasan ručak obožavaće svi koji budu probali, a ukućani će stajati u redu za još.

pasta sa sirom i pečurkama
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje testenine po želji 
  • 200 g šampinjona 
  • 150 g krem sira 
  • 100 g šunkarice 
  • 30 g rendanog parmezana  
  • 2 kašike maslinovog ulja 
  • 1 praziluk 
  • 2 čena belog luka 
  • 1 kašika listića svežeg bosiljka 

Priprema:
Praziluk iseckajte na kolutove, šampinjone na kriške, beli luk sitno, šunkaricu na kockice. Na ulje stavite praziluk i dve kašike vode, posolite po ukusu i dinstajte poklopljeno pet minuta na srednjoj vatri, odnosno dok ne omekša. Dodajte pečurke i beli luk, dinstajte tri minuta. Skuvajte testeninu prema uputstvu s pakovanja, ocedite. Sir pomešajte s prazilukom i pečurkama, dodajte čašu vode od kuvanja testenine da dobijete željenu gustinu sosa. Dodajte šunku, bosiljak i parmezan pa umešajte testeninu. Bon appetit!

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading