MINI PICE Ni malo ne zaostaju za onim kupovnim, a baka Mira zna kako da ispadnu još slasnije
Svaki zalogaj je gurmanski raj, pravićete stalno.
Potrebno je
- 800 g brašna
- pola litra toplog mleka
- 1 kocka kvasca
- 2 dl ulja
- 3 ravne kašičice soli
- 5 ravnih kašičica šećera
Za fil
- 2 dl kuvanog paradajza
- 250 g seckane šunke ili slaninice
- 100 g seckane salame
- 200 g rendanog sira
- 1-2 kašičice origana
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte izdrobljen kvasac i šećer, pa dodajte toplo mleko. Ostavite tako 10 minuta. Dodajte ulje, so i brašno pa drvenom varjačom lagano zamesite srednjemeko testo koje se neće lepiti za ruke. Pokrijte krpom pa ostavite oko 30 minuta da naraste. Na pobrašnjenoj površini tanko razvaljajte testo pa vadite čašom oblik. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. U zasebnoj posudi pomešajte paradajz, seckanu šunku, slaninu i origano. Sve dobro promešajte da dobijete fil. Kašičicom nanesite fil na svaku pogačicu pa pospite rendanim sirom. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KROASAN PICA IZ DUBAIJA SRUŠILA MREŽE Hrskava i zlatna, nećete moći da prestanete da jedete
Samo dodajte prilog po želji.
BRZE PICA ROLNICE Mekane i vazdušaste, savršene za lepo druženje sa prijateljima
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
PICA KAPRIĆOZA Savršena za lepo veče sa prijateljima, po originalnom italijanskom receptu
Bićete oduševljeni ukusom.
ČOKOLADNA PICA Italijanski specijalitet na sladak način, nema ko će mu odoleti
Savršena za lepo veče sa prijateljima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)