PITA SA KRUŠKAMA Doručak ili desert, izaberite sami, za savršen početak radne nedelje
Sa sočnim nadevom i hrskavim korama, poći će vam voda na usta.
Potrebno je
- 500 g krušaka
- 500 g gotovih kora
- 200 g šećera
- cimet
- pola kesice 1 vanilinog šećera
- 100 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Premažite uljem jednu koru pa raširite drugu koru, i nju takođe pouljite malo četkicom. Isecite kruške po dužini na tanje parčiće, pa ih poređajte u donji deo kore. Zatim pospite šećerom i cimetom. Savijte krajeve pa urolahte, i ređajte u pleh obložen pek papirom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Premažite odozgo uljem. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite pitu vanilinim šećerom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)