PITA SA KRUŠKAMA Doručak ili desert, izaberite sami, za savršen početak radne nedelje
Sa sočnim nadevom i hrskavim korama, poći će vam voda na usta.
Potrebno je
- 500 g krušaka
- 500 g gotovih kora
- 200 g šećera
- cimet
- pola kesice 1 vanilinog šećera
- 100 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Premažite uljem jednu koru pa raširite drugu koru, i nju takođe pouljite malo četkicom. Isecite kruške po dužini na tanje parčiće, pa ih poređajte u donji deo kore. Zatim pospite šećerom i cimetom. Savijte krajeve pa urolahte, i ređajte u pleh obložen pek papirom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Premažite odozgo uljem. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite pitu vanilinim šećerom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
DOMAĆE PRINCES KROFNE Po starom baka Desinom receptu, biće vazdušaste i mekane kao duša
Idealne za sve svečane prilike, ali i slavsku trpezu.
PASTEL DE NATA Očaravajući portugalski desert ukusa koji ćete pamtiti, a drugačiji od svega što ste jeli
Portugalsko slatko pecivo punjeno kremom od žumanaca oduševiće i one koji ne vole slatko.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)