PITA SA KRUŠKAMA Doručak ili desert, izaberite sami, za savršen početak radne nedelje
Sa sočnim nadevom i hrskavim korama, poći će vam voda na usta.
Potrebno je
- 500 g krušaka
- 500 g gotovih kora
- 200 g šećera
- cimet
- pola kesice 1 vanilinog šećera
- 100 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Premažite uljem jednu koru pa raširite drugu koru, i nju takođe pouljite malo četkicom. Isecite kruške po dužini na tanje parčiće, pa ih poređajte u donji deo kore. Zatim pospite šećerom i cimetom. Savijte krajeve pa urolahte, i ređajte u pleh obložen pek papirom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Premažite odozgo uljem. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite pitu vanilinim šećerom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNA PITA Desert za sva vremena, u neodoljivom spoju testa i čokolade
Čokoladna pita punog ukusa oduševiće i one izbirljive.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)