PITA SA KRUŠKAMA Doručak ili desert, izaberite sami, za savršen početak radne nedelje

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Sa sočnim nadevom i hrskavim korama, poći će vam voda na usta.

pita sa kruškama
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g krušaka
  • 500 g gotovih kora 
  • 200 g šećera
  • cimet
  • pola kesice 1 vanilinog šećera
  • 100 ml ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Premažite uljem jednu koru pa raširite drugu koru, i nju takođe pouljite malo četkicom.  Isecite kruške po dužini na tanje parčiće, pa ih poređajte u donji deo kore. Zatim pospite šećerom i cimetom. Savijte krajeve pa urolahte, i ređajte u pleh obložen pek papirom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Premažite odozgo uljem. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite pitu vanilinim šećerom. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading