LIMUN KOLAČ SA KOKOSOM Mekan kao duša i sočan, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za limun kremu
- 1 žumance
- 50 g šećera
- 40 g gustina
- sok i korica od jednog limuna
- 300 ml mleka
Za koru
- 3 srednja jaja
- 150 g šećera
- prstohvat soli
- korica limuna
- 150 ml suncokretovog ulja
- 150 ml mleka
- 300 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
Za premaz i posipanje
- kokos
- džem
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudi sjedinite žumance, šećer, gustin, sok i rendanu limunovu koricu. Dodajte mleko, pa ponovo promešajte. Kuvajte na umerenoj vatri, uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne.Prespite u činiju pa prekrijte streč folijom. Zasebno pomešajte jaja i so, umutite mikserom, pa dodajte so, šećer, ulje, koricu limuna, mleko, prosejano brašno i prašak za pecivo, pa umutite. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte polovinu smese. Pecite 15 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotovu koru premažite korom, izlijte ostatak smese pa pecite još 15 minuta. Kolač premažite džemom po izboru, pa ga pospite kokosom. Secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
BAKA LJILJIN KOLAČ OD ŠLJIVA BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i sladak, ukusa koji priča priče
Ako volite voćne kolače, ovaj sa šljivama ćete obožavati.
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
Komentari (0)