LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
Potrebno je
- 100 g brašna
- 150 g šećera
- prstohvat soli
- 2 jaja
- kora jednog limuna
- 2 kašike limunovog soka
Za preliv:
- 100 g šećera u prahu
- 4 kašike limunovog soka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so. Zasebno žicom umutite jaja, limunovu koru i sok. Sjedinite obe smese pa izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pomešajte šećer u prahu sa limunovim sokom. Prohlađeni brauni prelijte glazurom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TEKSAŠKI KOLAČ Jednostavni američki kolač skupog ukusa, u neodoljivom spoju sa orasima
Neodoljivi spoj biskvita i pekan oraha u originalnoj verziji, za one izbirljive.
KREMPITA KAKVU JE OBOŽAVAO PATRIJARH PAVLE Mekana i sočna, ovakvu do sada niste jeli
Starinski slatkiš voleo je i pokojni patrijarh.
FLAN Tradicionalni kremasti desert kog obožava cela Latinska Amerika, a potiče iz Španije
Idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i posebne prilike.
KIKIRIKI ŠTANGLICE BOLJE OD ONIH KLASIČNIH Savršen spoj ukusa za prave sladokusce, po starom maminom receptu
Neodoljive štanglice pogodne za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i sve važne događaje.
TRILEĆE SA PISTAĆIMA Čuveni desert na moderan način, pravi se lako, a budi sva čula
Fenomenalni desert mekan kao duša, za prave sladokusce.
GRILIJAŠ OBLANDA Fenomenalni desert mekan kao duša, a zamirisaće cela kuća
Neodoljivi slatkiš za prave sladokusce.
ČOKO BADEM TORTA Očaravajuća poslastica od koje će vam poći voda na usta, za prave sladokusce
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola čim se postavi.
ČOKOLADNI KOLAČ SA SLATKOM PAVLAKOM Kremasti desert koji se topi u ustima, a nema ko će ostati na samo 1 parčetu
Neodoljivo kremast, popraviće vam dan u trenu.
NEODOLJIVA OBLANDA U sočnom spoju džema sa lešnicima, poći će vam voda na usta
Fenomenalan desert, za savršen početak radne nedelje.
Komentari (0)