POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
Potrebno je
Za koru
- 300 g posnog, mlevenog keksa
- 125 g margarina
- 150 ml soka od pomorandže
Za beli fil
- 500 ml biljne slatke pavlake
- 250 g margarina
- 20 g želatina
- 100 ml vode
Za voćni fil
- 800 g malina
- 10 kašika šećera
- 20 g želatina
- 100 ml vode
Priprema
U jednu posudu stavite mleveni keks i otopljen margarin pa izmešajte. Sipajte sok pa izmešajte dok smesa ne postane kompaktna. Stavite obruč na tacnu pa rasporedite pripremljenu smesu i poravnajte. Zasebno mikserom umutite biljnu slatku pavlaku, pa dodajte margarin i dobro umutite. U vodi razmutite želatin, pa zakuvajte 2 minuta. Onda skinite sa vatre i ostavite 2 minuta da se prohladi. Postepeno dodajte slatku pavlaku i margarin, uz neprestano mućenje. Zatim, beli fil nanesite preko kore. Stavite maline i šećer u šerpicu pa izmešajte. U vodi rastvorite želatin pa sipajte u šerpicu i izmešajte. Kuvajte sve dok ne dobije gustinu. Kada se prohladi nanesite preko belog fila. Ostavite u frižideru da se prohladi i stegne. Onda skinite obruč pa secite čizkejk na parčiće. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNI ČIZKEJK Fenomenalan desert sa sirom za sva vremena i prilike
Ni malo ne zaostaje za originalom, ukusa koji priča priče.
KOKOS ČIZKEJK ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i lagan, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert raspametiće i one izbirljive.
DUBAI ČIZKEJK Još popularniji od čokolade, a savršen za sve bitne događaje
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)