TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
Potrebno je
- 5 jaja
- 9 kašičica šećera
- 13 kašika brašna
- 12 g praška za pecivo
- 1 litar + 200 ml mleka
- 600 ml slatka pavlaka
- 500 g karamela
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi mikserom umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa promešajte žicom. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, pa smanjite na 180 i pecite još 25 minuta. Sjedinite mleko sa slatkom pavlakom pa dobro promešajte, da dobijete preliv. Pečeno testo ostavite 5 minuta da odmori, pa ga izbockajte čačkalicom. Prelijte trileće pripremljenim sirupom i premažite karamelom.
Možda vas zanima:
TRILEĆE Donosimo vam originalni recept za najsočniji kolač sa mlekom
Kolač umočen u tri vrste mleka oboriće s nogu i one izbirljive.
TRILEĆE Kremast i sočan kolač koji se topi u ustima, svi će vam tražiti recept
Savršen desert, pogodan i za prazničnu ili slavsku trpezu oduševiće sve goste, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BELE KOCKE Kremasti kolač mekan kao pamuk, nema ko vam neće tražiti recept
Sočan desert pravićete stalno, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
LIMUN KEKS Sočni kiselkasto slatki spoj u desertu koji se ne odbija
Aromatični kolač idealan je za sve prilike.
ŠAH TORTA Starinska poslastica bez koje slavlje nije moglo da prođe, a sada zaboravljena
Očaravajuću poslasticu zbog izgleda šahovske table obožavaće deca.
ČUVENE ŽERBO KOCKE Aleksandra nam je dala recept kako da budu najukusnije
Napravite čuveni kolač po receptu Aleksandre Cvetković iz okoline Leskovca
MARKIZA TORTA Nepečena poslastica sa piškotama oduševiće goste na slavskoj trpezi
Torta sa piškotama u slatkom spoju sa čokoladom.
BELE KOCKE Kremasti kolač mekan kao pamuk, nema ko vam neće tražiti recept
Sočan desert pravićete stalno, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
POSNA ROZEN TORTA Ukrasiće svaku slavsku trpezu, po starom receptu baka Anđe
Očaravajuća poslastica popraviće vam raspoloženje u trenu.
Komentari (0)