TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.

trileće
Shutterstock

Potrebno je

  • 5 jaja
  • 9 kašičica šećera
  • 13 kašika brašna 
  • 12 g praška za pecivo
  • 1 litar + 200 ml mleka
  • 600 ml slatka pavlaka
  • 500 g karamela

Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi mikserom umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa promešajte žicom. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, pa smanjite na 180 i pecite još 25 minuta. Sjedinite mleko sa slatkom pavlakom pa dobro promešajte, da dobijete preliv. Pečeno testo ostavite 5 minuta da odmori, pa ga izbockajte čačkalicom. Prelijte trileće pripremljenim sirupom i premažite karamelom.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading