GALETE SA CIMETOM Starinski slatkiš na drugačiji način, a mekan kao pamuk
Fenomenalne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 475 g višenamenskog brašna
- 120 g smeđeg šećera
- 60 g belog šećera
- 4 kašičice praška za pecivo
- 2 ½ kašičice mlevenog cimeta
- ¼ kašičice soli
- 400 ml mleka
- 120 ml ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 belanceta
- ulje
Priprema
U jednoj posudi umutite brašno, smeđi šećer, beli šećer, prašak za pecivo, cimet i so, tako da ne bude grudvica. Sipajte mleko, ulje i ekstrakt vanile u mešavinu brašna dok se ne sjedini. Belanca meko umutite belanca pa dodajte u testo. Zatim, zagrejte aparat, pa ga premažite sa malo ulja. Sipajte po malo smese i pecite dok ne postane zlatnosmeđ i hrskav. Služite kolač uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ SA MERAMA NA ŠOLJE Ukus i miris detinjstva u svakom zalogaju
Zamirisaće cela kuća.
BAKIN KOLAČ PO RECEPTU IZ 19 VEKA Ova dva sastojka su bila drugačija što je mnogo uticalo na ukus
Koristila se mast umesto margarina i soda bikarbona, a ne prašak za pecivo, jer je bila dostupnija.
BAKIN KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Tajna je u 1 sastojku, a razlika u ukusu je ogromna!
Sočan i mekan kao duša, nema ko će mu odoleti.
BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU NA DETINJSTVO Pravi se lako, a pojede brzo, po receptu iz stare sveske
Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)