SLATKE PANCEROTE ZA SVE PRILIKE Osvajaju od prvog zalogaja, a nema ko vam neće tražiti recept
U savršenom spoju sa lešnik kremom, otopićete se od miline.
Potrebno je
Za testo:
- 300 ml mleka
- 5 kašika šećera
- 200 ml ulja
- 1 kockica kvasca
- 1 kg brašna
Za fil:
- lešnik krem
Priprema
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleko, šećer, ulje, kvasac i brašno, pa zamesite testo. Ostavite da nadođe pa ga razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. Razvijte na 0,5 cm debljine pa većom čašom vadite krugove. Nanesite lešnik krem na polovinu kruga pa preklopite testo. Viljuškom pritisnite ivice preklopljenog testa. Pancerote ređajte u pleh obložen pek papirom. Pustite da malo narastu, pa ih premažite mešavinom mleka i žumanceta. Pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)