SLATKE PANCEROTE ZA SVE PRILIKE Osvajaju od prvog zalogaja, a nema ko vam neće tražiti recept
U savršenom spoju sa lešnik kremom, otopićete se od miline.
Potrebno je
Za testo:
- 300 ml mleka
- 5 kašika šećera
- 200 ml ulja
- 1 kockica kvasca
- 1 kg brašna
Za fil:
- lešnik krem
Priprema
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleko, šećer, ulje, kvasac i brašno, pa zamesite testo. Ostavite da nadođe pa ga razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. Razvijte na 0,5 cm debljine pa većom čašom vadite krugove. Nanesite lešnik krem na polovinu kruga pa preklopite testo. Viljuškom pritisnite ivice preklopljenog testa. Pancerote ređajte u pleh obložen pek papirom. Pustite da malo narastu, pa ih premažite mešavinom mleka i žumanceta. Pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)