BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.

baklava sa pomorandžom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje tankih kora za baklavu
  • 4 jaja
  • 1 čaša kiselog mleka
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 2 veće pomorandže 

Za sirup

  • 3 čaše šećera
  • 3 čaše vode
  • 1 čaša ceđenog soka od pomorandži

Priprema 

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja i šećere, pa dodajte ulje, kiselo mleko, sitno rendanu koru dve veće pomorandže i prašak za pecivo. U pleh obložen pek papirom poređajte kore za baklavu, kao lepezu. Prelijte smesu preko kora kašikom. Ostavite da kore upiju nadev. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pustite da se prohladi. Šećer ušpinujte sa vodom i sokom od pomorandže, pa ostavite 5 minuta da se prohladi. Viljuškom izbocite baklavu, pa je prelijte vrućim sirupom. Pustite da se dobro prohladi, pa je služite uz sladoled od vanile. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading