PEČENE JABUKE SA CIMETOM I ORASIMA Mirisni desert gotov začas, a ukusa koji priča priče
Fenomenalan slatkiš savršen za dolazak iznenadnih gostiju.
Potrebno je
za 6 osoba
- 6 nakiselih jabuka
- 12 kašike šećera
- 1 i 1/2 kašika cimeta
- 2 kašike sitno seckanih oraha,badema i lešnika
- 2 kašike meda
- 30 g putera ili margarina
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Ogulite jabuke pa ih prepolovite i očistite im semenke. Poređajte u pleh za pečenje. Zasebno pomešajte šećer sa cimetom. Pospite preko jabuka. Zatim pospite seckane orahe, bademe i lešnike. Prelijte medom pa pospite listićima margarina. pecite 10 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Potom prekrijte aluminijumskom folijom pa pecite dok jabuke ne omekšaju. Na kraju, skinite foliju i zapecite jabuke još 2 do 3 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)