BELA ROZEN TORTA SLAĐA OD KLASIČNE Prva će nestati sa trpeze, a nema ko neće uzeti dodatno parče

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Klasik bez premca, sa drugačijim sastojcima, za prave sladokusce i one izbirljive.

bela rozen torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu

Za prvi fil

  • 4 pudinga od vanile
  • 1,2 l mleka
  • 15 kašika šećera
  • 100 g bele čokolade 
  • 250 g margarina
  • 1 limun
  • kora od 2 limuna

Za drugi fil

  • 400 g šlaga
  • 400 g kisele pavlake
  • 100 g mleka u prahu

Priprema

Skuvajte puding sa mlekom i šećerom, po uputstvu sa kesice. Dok se puding kuva, umešajte belu čokoladu. Pustite da se prohladi, uz povremeno mešanje. Dodajte umućen margarin, sok i rendanu limunovu koricu. U jednoj posudi umutite kiselu pavlaku s mlekom u prahu. Zasebno umutite šlag. Jedan deo šlaga odvojite sa strane. Ostatak šlaga sjedinite sa smesom od pavlake i mleka u prahu. Stavite prvu koricu pa je filujte jednim pa drugim filom. Premažite celu tortu šlagom. Na kraju, pospite čokoladom u prahu. Bon appetit!

 

@moja.trpeza Jedan čovek je punih mesec dana, svaki dan, jeo po 24 jaja #mojatrpeza #trpeza #hrana #jaja #fyp #foryoupage #foryou #fypシ ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading