BELA ROZEN TORTA SLAĐA OD KLASIČNE Prva će nestati sa trpeze, a nema ko neće uzeti dodatno parče
Klasik bez premca, sa drugačijim sastojcima, za prave sladokusce i one izbirljive.
Potrebno je
- 1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu
Za prvi fil
- 4 pudinga od vanile
- 1,2 l mleka
- 15 kašika šećera
- 100 g bele čokolade
- 250 g margarina
- 1 limun
- kora od 2 limuna
Za drugi fil
- 400 g šlaga
- 400 g kisele pavlake
- 100 g mleka u prahu
Priprema
Skuvajte puding sa mlekom i šećerom, po uputstvu sa kesice. Dok se puding kuva, umešajte belu čokoladu. Pustite da se prohladi, uz povremeno mešanje. Dodajte umućen margarin, sok i rendanu limunovu koricu. U jednoj posudi umutite kiselu pavlaku s mlekom u prahu. Zasebno umutite šlag. Jedan deo šlaga odvojite sa strane. Ostatak šlaga sjedinite sa smesom od pavlake i mleka u prahu. Stavite prvu koricu pa je filujte jednim pa drugim filom. Premažite celu tortu šlagom. Na kraju, pospite čokoladom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ROZEN TORTA SA FILOM OD ORAHA I VANILE Poslastica koja budi sva čula i ulepšava sve bitne događaje
Očaravajuća poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Starinska poslastica koja budi sva čula, još ukusnija od one iz poslastičarnice
Slatka i aromatična, nema ko neće tražiti dodatno parče.
ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.
POSNA ROZEN TORTA Ukrasiće svaku slavsku trpezu, po starom receptu baka Anđe
Očaravajuća poslastica popraviće vam raspoloženje u trenu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)