BRZA I PREUKUSNA Čokoladna rozen torta se lako pravi, a toliko je dobra da će vam svi tražiti recept!

Vesna Vukadinović

10:30

Slatki kutak 0

Rozen torta je veoma izdašna i kada je isečete, imaćete mnogo sitnih kolača. Zato je domaćice kod nas najčešće prave za slave i druge svečane prilike.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

1 pakovanje rozen kora

500 ml mleka

500 g mlevenog keksa

300 g mlevenih oraha

300 g šećera

150 g margarina

100 g čokolade za kuvanje

Glazura:

150 g čokolade za kuvanje

3 kašike ulja

Priprema:

Mleko staviti sa šećerom da provri, skloniti sa šporeta, dodati margarin i čokoladu pa mešati da se istope. Na kraju umešati orahe i keks. Ostaviti da se fil malo prohladi pa nafilovati kore. Poslednju koru ne filovati. Pritisnuti malo težom šerpom i ostaviti da se stegne torta. Zatim preliti glazurom od istopljene čokolade i ulja. Po želji ukrasiti. Kad se stegne, iseći na štangle.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading