BRZA I PREUKUSNA Čokoladna rozen torta se lako pravi, a toliko je dobra da će vam svi tražiti recept!
Rozen torta je veoma izdašna i kada je isečete, imaćete mnogo sitnih kolača. Zato je domaćice kod nas najčešće prave za slave i druge svečane prilike.
Sastojci:
1 pakovanje rozen kora
500 ml mleka
500 g mlevenog keksa
300 g mlevenih oraha
300 g šećera
150 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
Glazura:
150 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
Priprema:
Mleko staviti sa šećerom da provri, skloniti sa šporeta, dodati margarin i čokoladu pa mešati da se istope. Na kraju umešati orahe i keks. Ostaviti da se fil malo prohladi pa nafilovati kore. Poslednju koru ne filovati. Pritisnuti malo težom šerpom i ostaviti da se stegne torta. Zatim preliti glazurom od istopljene čokolade i ulja. Po želji ukrasiti. Kad se stegne, iseći na štangle.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOŠNICE Omiljeni slavski kolači, u neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Nema ko ih ne voli, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SITNI SLAVSKI KOLAČI Tako ukusni da ćete ih praviti svake nedelje
Neodoljiva lešnik gnezda, cvetići vanilice, orasnice ili breskvice, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
OBLANDE Brzi i jeftini slavski kolači skupog ukusa, uspevaju svima, a poći će vam voda na usta
Gotove za 15 minuta, a nestaće sa stola čim se postave.
KOLAČI KOJI SE NE PEKU Bombice od bele čokolade i džema, gotove su bukvalno za 20 minuta!
Sitni kolači fantastičnog ukusa koji su odlični za slave i druge svečane prilike.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)