BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 10 belanaca
- 300 g šećera
- 100 g mekog brašna
- 100 g mlevenih oraha ili prepečenih lešnika
- 100 g kakaa
Za krem:
- 10 žumanaca
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 3,5 dl mleka
- 75 g mekog brašna
- 250 g maslaca
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 5-6 kašike ulja
Priprema:
Belanca umutite u čvrst šne. Dodajte šećer pa mutite sve dok se ne otopi. Pažljivo dodajte brašno, orahe i kakao. Podelite smesu na 4 dela pa ispecite 4 kore i ostavite da se prohlade. Na pari zakuvajte žumanca sa šećerom, brašnom i mlekom.Kada se prohladi, dodajte omekšali maslac pa penasto umutite. Filujte redosledom kora-fil. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Poslednju koru nemojte da premazujete. Čokoladu otopite na pari sa uljem. Prelijte glazuru preko kolača. Ostavite u frižideru da se stegne. Prijatno!
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)