MEDENI KOLAČ BEZ MLEKA I JAJA Neverovatno sočan, a toliko jednostavan da uspeva i domaćicama bez iskustva!
Posni kolač koji se napravi veoma brzo, a recept je toliko lak, da svima uspe!
Sastojci:
2 čaše (od 200 ml) brašna
2 čaše šećera
2 čaše vode
1 kašika ulja
1 kašičica sode bikarbone
5 kašika džema od šljiva
Za preliv:
150 g čokolade za kuvanje
4 kašike ulja
3 kašike džema
Priprema:
Pomešajte u činiji brašno, šećer, sodu bikarbonu. Posebno izmešajte džem, ulje i vodu. Sjedinite sve sastojke i sipajte u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Kad se ohladi kolač, premažite ga džemom. Odozgo stavite glazuru od čokolade koju ste istopili sa uljem.
Možda vas zanima:
LENJA PITA BEZ MLEKA I JAJA Kolač sa jabukama koji budi uspomene iz detinjstva
Idealan slatkiš za dane posta.
POSNI KOLAČI Oblande sa suvim smokvama i orasima, gotove su za 30 minuta, a savršene!
Ukusni sitni kolači koji se jednostavno pripremaju.
POSNE KOKOS KOCKE Omiljen kolač bez mleka i jaja, a neverovatno mekan i sočan!
Dajemo vam posnu verziju jednog od najpopularnijih kolača.
STARINSKA POSNA TORTA Neodoljiv spoj kora od oraha i fila od čokolade
Naše bake su pravile tortu od jednostavnih sastojaka koje imaju u kući.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)