MEDENI KOLAČ BEZ MLEKA I JAJA Neverovatno sočan, a toliko jednostavan da uspeva i domaćicama bez iskustva!

Vesna Vukadinović

18:10

Slatki kutak 0

Posni kolač koji se napravi veoma brzo, a recept je toliko lak, da svima uspe!

paprike
Shutterstock

Sastojci:

2 čaše (od 200 ml) brašna

2 čaše šećera

2 čaše vode

1 kašika ulja

1 kašičica sode bikarbone

5 kašika džema od šljiva

Za preliv:

150 g čokolade za kuvanje

4 kašike ulja

3 kašike džema

Priprema:

Pomešajte u činiji brašno, šećer, sodu bikarbonu. Posebno izmešajte džem, ulje i vodu. Sjedinite sve sastojke i sipajte u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Kad se ohladi kolač, premažite ga džemom. Odozgo stavite glazuru od čokolade koju ste istopili sa uljem.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading