RUM ŠTANGLICE Neodoljive i slatke, ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan slatkiš ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.

rum štanglice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g krompira
  • 300 g mlevenog keksa
  • 200 g čokolade
  • 140 g margarina
  • 200 g prah šećera
  • 1 kašika kakaa
  • 3 kašike ruma
  • 1 kašika ulja

Priprema

Krompir skuvajte pa ga ocedite i ispasirajte. Dodajte čokoladu i 100 g margarina. Sjedinite dobro. Zatim, umešajte mleveni keks, rum i šećer u prahu. Izlijte u kalup, pa stavite u frižider da se ohladi i stegne. Na pari otopite 100 g čokolade, 40 g margarina i kašiku ulja. Secite na štanglice pa umačite u čokoladnu glazuru. Prijatno!

@moja.trpeza Sarma brzo i jednostavno! Brza i jednostavna sarma Sastojci: 500g mlevenog svinjskog mesa 1kg kiselog kupusa 70g pirinča 200g šargarepe 200g crnog luka 200ml paradajz sosa Ulje So, biber, peršun Beli luk (po želji) Lovorov list Priprema: 1. Iseckajte crni luk i šargarepu, pa ih propržite na ulju. 2. U posudi pomešajte mleveno meso sa začinima (so, biber, peršun) i dodajte u dinstano povrće i meso . Promešajte. 3. Dodajte pirinač i sitno iseckan beli luk, pa sve dobro sjedinite. Ostavite da se ohladi. 4. Kupusove listove u vodi, očistite ih i pripremite za motanje. 5. Na svaki list stavite kašiku nadeva i zamotajte sarmu. 6. Sarme složite u šerpu, prelijte sa malo vode, dodajte lovorov list i stavite tanjir preko da se ravnomerno kuva. 7. Kuvajte 3-4 sata, a zatim poslužite. Srećan Božić! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #recept #fypシ゚ #fypシ゚ #foryou ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading