NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna i sočna, najbolje tražite duplu meru
Fenomenalna i sočna, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 2 jaje
- 20 g svežeg kvasca
- 2 dc mleka
- 2 dc ulja
- 2 kašike šećera
- 300 g maka
- 3 dcl mleka
- 200 g šećera
Priprema:
Brašno sipajte u dublji sud. Napravite udubljenje u sredini pa dodajte izmrvljen kvasac i šećer. Mlakim mlekom nalijte pa pustite da kvasac kisne. Nakon što krene umešajte ulje, jaje, šećer. Napravite testo pa podelite na 3 dela. Oblikujte tri lopte pa ostavite da narasta dok ne udvostruči zapreminu. Nakon što testo kisne, fil pripremite za štrudlu. Posudu sa pošećerenim mlekom ostavite da provri. Zatim dodajte mak pa kuvajte 4 do 5 minuta.Pustite da se prohladi pa premažite testo. Prokislo testo razvijte na pobršnjenoj površini na kore debljine pola cm. Uljem tanko premažite koru pa je nafilujte polovinom fila. Urolajte štrudlu pa je savijte u več podmazan đuveč. Ponovite postupak i sa drugom i trećom korom. Premažite kore filom zašećerenog mleka pa pustite da narasta 15 minuta. Stavite na listiće sečen margarin preko jufki štrudle. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Temperaturu pečenja smanjite na 200 stepeni pa pecite još 15 minuta. Nakon što se temperatura smanji, premažite štrudlu zašećerenim mlekom. Pecite štrudlu 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Premažite ostatkom mleka, pa prebacite čistom krpom i pustite da se prohladi. Potom servirajte.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM OD GOTOVIH KORA Spremna za 20 minuta, a mekana kao pamuk
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MAKOVNJAČA PO STAROM RECEPTU BUDI NOSTALGIJU Ista kao ona iz bakine kuhinje, smaže se u trenu
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na dane detinjstva
Savršena i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna i neodoljiva, uzećete parče više
Mirisna poslastica za sve svečane prilike.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)