NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna i sočna, najbolje tražite duplu meru
Fenomenalna i sočna, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 2 jaje
- 20 g svežeg kvasca
- 2 dc mleka
- 2 dc ulja
- 2 kašike šećera
- 300 g maka
- 3 dcl mleka
- 200 g šećera
Priprema:
Brašno sipajte u dublji sud. Napravite udubljenje u sredini pa dodajte izmrvljen kvasac i šećer. Mlakim mlekom nalijte pa pustite da kvasac kisne. Nakon što krene umešajte ulje, jaje, šećer. Napravite testo pa podelite na 3 dela. Oblikujte tri lopte pa ostavite da narasta dok ne udvostruči zapreminu. Nakon što testo kisne, fil pripremite za štrudlu. Posudu sa pošećerenim mlekom ostavite da provri. Zatim dodajte mak pa kuvajte 4 do 5 minuta.Pustite da se prohladi pa premažite testo. Prokislo testo razvijte na pobršnjenoj površini na kore debljine pola cm. Uljem tanko premažite koru pa je nafilujte polovinom fila. Urolajte štrudlu pa je savijte u več podmazan đuveč. Ponovite postupak i sa drugom i trećom korom. Premažite kore filom zašećerenog mleka pa pustite da narasta 15 minuta. Stavite na listiće sečen margarin preko jufki štrudle. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Temperaturu pečenja smanjite na 200 stepeni pa pecite još 15 minuta. Nakon što se temperatura smanji, premažite štrudlu zašećerenim mlekom. Pecite štrudlu 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Premažite ostatkom mleka, pa prebacite čistom krpom i pustite da se prohladi. Potom servirajte.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na bakinu kuhinju
Neodoljiva i slatka poslastica, najbolje odmah stavite duplu meru.
MIRISNA ŠTRUDLA SA MAKOM Neodoljiva poslastica iz baka Verine kuhinje, po receptu starom 30 godina
Sočna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, ukusa koji priča priče
Ni malo ne zaostaje za originalom, prste da poližete.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
BOŽANSTVENA POSLASTICA Nugat torta sa keksom, slastan ukus dostojan kraljeva
Torta je fina kremasta, bogata lešnicima i čokoladom
ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Sočan i neodoljiv, a ne treba da palite rernu
Fenomenalan slatkiš oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna i sočna, najbolje tražite duplu meru
Fenomenalna i sočna, svaki zalogaj je raj za sladokusce.
SAVRŠENI KOLAČ SA PISTAĆIMA Mekan kao duša i sočan, obožavaćete ga
Fenomenalan desert osvojiće i one koji ne vole slatko.
NEODOLJIVI KOLAČ SA MAKOM Sočan i sladak, nestaće sa stola čim se postavi
Savršenog ukusa, a pomera granice dobrog ukusa.
Komentari (0)