NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna i sočna, najbolje tražite duplu meru

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna i sočna, svaki zalogaj je raj za sladokusce.

štrudla sa makom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 2 jaje
  • 20 g svežeg kvasca
  • 2 dc mleka
  • 2 dc ulja
  • 2 kašike šećera
  • 300 g maka
  • 3 dcl mleka
  • 200 g šećera

Priprema:

Brašno sipajte u dublji sud. Napravite udubljenje u sredini pa dodajte izmrvljen kvasac i šećer. Mlakim mlekom nalijte pa pustite da kvasac kisne. Nakon što krene umešajte ulje, jaje, šećer. Napravite testo pa podelite na 3 dela. Oblikujte tri lopte pa ostavite da narasta dok ne udvostruči zapreminu. Nakon što testo kisne, fil pripremite za štrudlu.  Posudu sa pošećerenim mlekom ostavite da provri. Zatim dodajte mak pa kuvajte 4 do 5 minuta.Pustite da se prohladi pa premažite testo. Prokislo testo razvijte na pobršnjenoj površini na kore debljine pola cm. Uljem tanko premažite koru pa je nafilujte polovinom fila. Urolajte štrudlu pa je savijte u več podmazan đuveč. Ponovite postupak i sa drugom i trećom korom. Premažite kore filom zašećerenog mleka pa pustite da narasta 15 minuta. Stavite na listiće sečen margarin preko jufki štrudle. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Temperaturu pečenja smanjite na 200 stepeni pa pecite još 15 minuta. Nakon što se temperatura smanji, premažite štrudlu zašećerenim mlekom. Pecite štrudlu 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Premažite ostatkom mleka, pa prebacite čistom krpom i pustite da se prohladi. Potom servirajte. 

 

@moja.trpeza Ukusna i sočna pasta u crvenom sosu Sastojci: 300g paste 100g crnog luka 100g šargarepe 200ml pelat sosa 100g praške šunke Ulje, so, biber Priprema: Iseckajte luk i šargarepu, propržite na ulju. Za to vreme skuvajte pastu 8 minuta. Dodajte seckanu šunku u dinstani luk, prelijte pelat sosom, pa sve dobro promešajte. Dodajte skuvanu pastu, promešajte i poslužite. Uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading