NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna i sočna, najbolje tražite duplu meru
Fenomenalna i sočna, svaki zalogaj je raj za sladokusce.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna i neodoljiva, uzećete parče više
Mirisna poslastica za sve svečane prilike.

ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na bakinu kuhinju
Neodoljiva i slatka poslastica, najbolje odmah stavite duplu meru.

MIRISNA ŠTRUDLA SA MAKOM Neodoljiva poslastica iz baka Verine kuhinje, po receptu starom 30 godina
Sočna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, ukusa koji priča priče
Ni malo ne zaostaje za originalom, prste da poližete.
- 500 g brašna
- 2 jaje
- 20 g svežeg kvasca
- 2 dc mleka
- 2 dc ulja
- 2 kašike šećera
- 300 g maka
- 3 dcl mleka
- 200 g šećera
Priprema:
Brašno sipajte u dublji sud. Napravite udubljenje u sredini pa dodajte izmrvljen kvasac i šećer. Mlakim mlekom nalijte pa pustite da kvasac kisne. Nakon što krene umešajte ulje, jaje, šećer. Napravite testo pa podelite na 3 dela. Oblikujte tri lopte pa ostavite da narasta dok ne udvostruči zapreminu. Nakon što testo kisne, fil pripremite za štrudlu. Posudu sa pošećerenim mlekom ostavite da provri. Zatim dodajte mak pa kuvajte 4 do 5 minuta.Pustite da se prohladi pa premažite testo. Prokislo testo razvijte na pobršnjenoj površini na kore debljine pola cm. Uljem tanko premažite koru pa je nafilujte polovinom fila. Urolajte štrudlu pa je savijte u več podmazan đuveč. Ponovite postupak i sa drugom i trećom korom. Premažite kore filom zašećerenog mleka pa pustite da narasta 15 minuta. Stavite na listiće sečen margarin preko jufki štrudle. Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Temperaturu pečenja smanjite na 200 stepeni pa pecite još 15 minuta. Nakon što se temperatura smanji, premažite štrudlu zašećerenim mlekom. Pecite štrudlu 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Premažite ostatkom mleka, pa prebacite čistom krpom i pustite da se prohladi. Potom servirajte.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.

ČOKOLADNE KARAMEL ŠTANGLICE Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a super i kao užina
U savršenom spoju sa kremastom karamelom, bićete oduševljeni.

NJUJORŠKI ČIZKEJK Kremast i lagan desert topi se u ustima
Sočan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
Komentari (0)