REFORMA OBLANDA JE SAVRŠEN SITNI KOLAČ Bogat je sočnim čoko filom, a recept je jednostavan i sigurno uspeva čak i početnicima
Mekani fil i šuškavi premaz od belanaca na oblandi oduševiće sva vaša čula
Sezona slava je iza nas, ali ideje za dobar i jednostavan slatkiš su uvek potrebne. Zato smo za vas izdovjili najlepši, a jednostavan recept za reforma oblande.
Sastojci:
Korice:
8 belanaca,
200 g šećera,
200 g mlevenih oraha,
2 lista oblande.
Fil:
8 žumanaca,
150 g šećera,
100 g crne čokolade,
5 kašika jake kuvane kafe,
200 g maslaca ili margarina.
Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni. Ulupati belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati mlevene orahe i sve izmešati. Podeliti smesu na pola, pa premazati svaki list. Peći između 10 i 12 minuta dok blago ne porumene.
Za fil ulupati žumanca sa šećerom. Mutiti dok ne postane penasto i svetlije boje. Kuvati na pari (od trenutka kada voda provri u donjoj šerpi, kuvati još 10 minuta), pa dodati izlomljenu čokoladu i kafu. Promešati da se čokolada otopi i sjedini, pa skloniti sa vatre i uz povremeno mešanje sačekati da se ohladi.
Ulupati penasto maslac ili margarin pa dodati ohlađen fil i sve zajedno umutiti. Preseći oblande po sredini, da se dobiju 4 lista. Namazati tri lista filom, ostaviti malo fila, pa staviti četvrti list.
Preko staviti papir za pečenje i neko blago opterećenje kako bi se listovi lepo zalepili.
Kada se oblanda slepila, posle nekoliko sati ili preko noći, može da stoji i u frižideru, premazati ostatkom fila koji takođe može da ostane na sobnoj temperaturi pa posuti orasima, iseći oblandu i poslužiti.
BAKIN KOLAČ Recept za najmekše vafle na svetu koje unuci obožavaju!
Možete ih mazati džemom, kremom ili jesti uz čaj i kafu.
BRZA NAPOLEON TORTA: Jednostavna verzija popularnog deserta, trebaju vam samo 3 sastojka
Napoleon torta je po ukusu najsličnija krempitama, ali je izgled i sama priprema malko drugačija
KOLAČ SA JABUKAMA I ČOKOLADOM Bez miksera, gotov za 20 minuta, topi se u ustima
Čokolada, jabuke, džem... Kombinacija koja osvaja sva čula.
BAKLAVA BEZ KORA Sočan kolač gotov za 10 minuta, a ukus za čistu desetku
Nešto brzo, a jako ukusno, ne previše slatko, po želji se može dodati još šećera kao i sirupa, pa ko kako voli neka izvoli
REFORMA OBLANDA JE SAVRŠEN SITNI KOLAČ Bogat je sočnim čoko filom, a recept je jednostavan i sigurno uspeva čak i početnicima
Mekani fil i šuškavi premaz od belanaca na oblandi oduševiće sva vaša čula
Komentari (0)