ŠNENOKLE Vazdušasti slatkiš koji vraća u dane detinjstva, a najpopularniji zbog Milene Dravić
Fenomenalan slatkiš nastao u 19.veku u Beču, koji je kod nas proslavila Milena Dravić kao Dušanka u čuvenoj seriji.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI Brz i ukusan desert koji svi vole, a napravi se očas posla
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

KREMASTI EKLERI Super idu uz kafu, a tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.

ČOKO MAFIN Neodoljivi slatkiš koji se topi u ustima, za savršeno jutro
Mirisni i slatki, nestaće sa stola čim se postave.
- 1 l mleka
- 6 jaja
- 4 kašike šećera
- 40 g vanilin šećera
- 2 kašike brašna (ravne)
Priprema:
Šerpicu sa mlekom stavite na ringlu, dodajte vanilin šećer pa pustite da provri. Zasebno u posudi umutite belanca sa kašikom šećera u čvrst sneg. Nakon što mleko provri, smanjite temperaturu. Uzimajte po kašiku snega od belanaca pa lagano spuštajte u mleko. Nakon 10 sekundi kuvanja vadite rešetkom, pa stavljajte u cediljku da se ocede. Oceđeno mleko sačuvajte pa u njega dodajte brašno, ostatak šećera i žumanca. Promešajte da se sastojci dobro sjedine. Pripremljenu smesu ukuvajte u mleku na šporetu koje lagano vri, uz neprestano mešanje. Kada dobijete žuti krem sklonite sa vatre pa kuvane "oblačiće od belanaca" stavite u posudice i prelijte žutim kremom. Dekorišite slatkiš po želji i služite. Bon appetit!

MARKIZA Nepečena poslastica očaravajućeg ukusa za sve svečane prilike
Lagana i ukusna, gosti će biti oduševljeni.

BANANAMISU Savršen spoj omiljenog kolača i voća, po receptu bez mane
Sočan i sladak, ukusa koji se pamti.

LEŠNIK BOMBICE Savršena poslastica koja ne zahteva vreme za pripremu
Služite uz kafu.

KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli
Sočan desert nestaće sa stola odmah.

KEKS TORTA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasta poslastica osvaja od prvog zalogaja, a uspeva svima
Pravi se lako, a pojede brzo.
Komentari (0)