TOPLA ČOKOLADA SA TAHINJEM Mirisni spoj u neodoljivom napitku, pravićete stalno
Fenomenalan napitak u aromatičnom spoju sa tahinijem i kardamomom.
Potrebno je:
- 250 ml mleka
- 3 kašike kakao praha
- kašika tahinija
- 2 kašičice meda
- prstohvat soli
- 1/4 kašičice mlevenog kardamoma
Priprema:
U blendert stavite mleko, kakao prah, tahini, med, so i kardamom pa izblendajte. Potom sipajte u šerpu pa zagrejte uz stalno mešanje, na tihoj vatri. Sipajte toplu čokoladu u šolju i uživajte.
Možda vas zanima:
BELA TOPLA ČOKOLADA Slatka i kremasta, poći će vam voda na usta
Zagrejaće vas u kišnim jesenjim danima, a uspeva svima.
DOMAĆI LEDENI ČAJ OD BRESKVE Potpuno prirodan, a gotov za 20 minuta, osvežava i hladi
Još ukusniji, a mnogo zdraviji od kupovnog.
KAPUĆINO KAO IZ OMILJENOG KAFIĆA Donosimo vam originalni recept za omiljeni napitak
Služite uz omiljeni keks ili kolač.
ŠERBET Topli napitak koji smiruje kašalj, po receptu koji se prenosio generacijama
Biće kao onaj iz bakine kuhinje.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)