TUFAHIJE NA VODI Zdrav desert savršen za dane strogog posta
Jednostavne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 700 g jabuka
- 500 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1/2 l vode
- sok od pola limuna
Za fil:
- 150 g šećera
- 100 g oraha
- 50 g badema
- 50 g trešanja iz kompota
- 1 kesica vanilin šećera
- 5 banana
- 1 limun
Priprema:
Operite i oljuštite jabuke, pa oštrim nožem izvadite srce i semenke. Zatim, ubacite jabuke u ključalu vodu sa šećerima i limunovim sokom. Kuvajte 10 minuta, ali pazite da se ne raspadnu. Izvadite jabuke na tacnu, a vodi u kojoj su se kuvale dodajte šećer i limunov sok, pa skuvajte gust sirup. Pomešajte šećere, mlevene orahe, bademe, rendanu koru od limuna i dobro umućene banane. Dobro promešajte. Filujte jabuke, pa ih prelijte sirupom. Dekorišite pireom od banane. Prijatno!
VASINA TORTA Čuvena srpska poslastica bogatog ukusa sve slatkiše baca u drugi plan
Vasina torta je prava poslastica za sve sladokusce!
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK Kremasta fantazija koju svi obožavaju na prvi zalogaj!
Ako volite deserte koji spajaju bogate ukuse i savršene teksture, onda je Trostruki užitak kolač prava poslastica za vas.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
Komentari (0)