POSNE KOKOS BOMBICE Sitni kolači koji uspevaju i početnicima, a nestaju sa stola prvi
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 200 g kokos brašna
- 150 g margarina
- 200 g pirinačnog mleka
- 150 g smeđeg šećera
- 50 g celih pečenih lešnika
- 100 ml vode
- kokos za posipanje
Priprema:
Otopite margarin u šerpi pa dodajte šećer i vodu. Onda umešajte kokos i pirinčano mleko. Dobro promešajte smesu pa ostavite na hladnom da se stegne. Rukom uzimajte po malo smese pa dodajte lešnik i oblikujte kuglicu. Svaku kuglicu valjajte u kokosovo brašno i ređajte u papirne korpice.
Možda vas zanima:
POSNE RAFAELO KUGLICE SE TOPE U USTIMA A može i dete da ih napravi
Savršene za praznike u vreme posta.
POSNE KOKOS KUGLICE ZA ARANĐELOVDAN Kažu da su bolje od originala
Mekane i slatke, tope se u ustima.
LAŽNE RAFAELO KUGLICE GOTOVE ZA 3 MINUTA Jer od jednostavnog može još jednostavnije
Još brže od klasičnih kokos bombica, a nema ko ih ne voli.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Nimalo ne zaostaju za originalom, a naprave se očas posla
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)