LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi
Slatka i kremasta, uzećete parče više.
Potrebno je:
Za kore:
- 5 belanaca
- 200 g mlevenih lešnika
- 200 g šećera
Za fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g pečenih seckanih lešnika
- 50 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Kore: Belanca umutite čvrsto, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Kašikom umešajte orahe. U podmazanom kalupu za tortu ispecite tri kore, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da budu smeđe boje. Fil: Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Filovanje: kora, umućena pavlaka, lešnici, kora, pavlaka, lešnici, kora. Celu tortu nafilujte okolo slatkom pavlakom i ukrasite seckanim lešnicima
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)