LEDENA KRALJICA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na uskršnjoj trpezi

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Slatka i kremasta, uzećete parče više.

ledena kraljica
Shutterstock

Potrebno je:

Za kore:

  • 5 belanaca
  • 200 g mlevenih lešnika
  • 200 g šećera

Za fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 g pečenih seckanih lešnika
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Kore: Belanca umutite čvrsto, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Kašikom umešajte orahe. U podmazanom kalupu za tortu ispecite tri kore, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni da budu smeđe boje. Fil: Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Filovanje: kora, umućena pavlaka, lešnici, kora, pavlaka, lešnici, kora. Celu tortu nafilujte okolo slatkom pavlakom i ukrasite seckanim lešnicima

 

 

Komentari (0)

Loading