ŠVARCVALD KOCKE Priprema je jednostavna, a smazaće se očas posla, najbolje odmah stavite duplu meru
Neodoljiv i sočan desert, za sve prilike.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 250 g putera
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 2 kašike skuvane nes kafe
- 50 g kakao praha
- 100 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 400 g višanja
Za ganaš krem:
- 200 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom i prstohvatom soli. Zasebno umutite žumanca sa puterom, pa dodajte brašno prosejano sa kakao prahom i praškom za pecivo. Sjedinite sa umućenim belancima, pa dodajte nes kafu,polako i spatulom promešajtei da se izjednači masa.Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom.Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite kolač i poređajte višnje. Zatim pecite još 20 minuta.Slatku pavlaku zagrejte do vrenja, pa dodajte polomljenu čokoladu i ostavite da se otopi.Prelijte ganaš preko kolača, pa ukrasite višnjama i umućenom slatkom pavlakom.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)