ŠVARCVALD KOCKE Priprema je jednostavna, a smazaće se očas posla, najbolje odmah stavite duplu meru

Ivana Pavlović

17:30

Slatki kutak 0

Neodoljiv i sočan desert, za sve prilike.

švarcvald kocke
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 jaja 
  • 250 g putera
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli
  • 2 kašike skuvane nes kafe
  • 50 g kakao praha
  • 100 g brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 400 g višanja

Za ganaš krem:

  • 200 g čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom i prstohvatom soli. Zasebno umutite žumanca sa puterom, pa dodajte brašno prosejano sa kakao prahom i praškom za pecivo. Sjedinite  sa umućenim belancima, pa dodajte nes kafu,polako i spatulom promešajtei da se izjednači masa.Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom.Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite kolač i poređajte višnje. Zatim pecite još 20 minuta.Slatku pavlaku zagrejte do vrenja, pa dodajte polomljenu čokoladu i ostavite da se otopi.Prelijte ganaš preko kolača, pa ukrasite višnjama i umućenom slatkom pavlakom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading