POSNE KOKOS KOCKE Starinski kolač po bakinom receptu koji smo obožavali u detinjstvu
Dajemo vam posnu verziju jednog od najpopularnijih starinskih kolača.

Posne kokos kocke
Sastojci:
300 g brašna
150 g šećera
180 ml vode
50 ml ulja
1 prašak za pecivo
Fil:
100 g čokolade za kuvanje
200 g margarina
200 g kokosa
150 g šećera
4 kašike kakaoa
100 ml vode
Priprema:
Biskvit: Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Dodavati jedan po jedan sastojak i posle svakog izmešati smesu žicom za mućenje da nema grudvica. Ostaviti da odstoji dok se rerna greje. U podmazan manji pleh sipati smesu i peći u zagrejanoj rerni 30 minuta, ali smanjiti temperaturu na 180 stepeni. Ohlađenu koru iseći na kocke željene veličine. Fil: Staviti vodu i šećer da provre. Tada dodati margarin, čokoladu i kakao i mešati dok se ne istope i sjedine. Skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi. Umakati svaku kocku u fil, a zatim u kokos uvaljati sa svih strana.
Možda vas zanima:

POSNE KOKOS KOCKE Omiljen kolač bez mleka i jaja, a neverovatno mekan i sočan!
Dajemo vam posnu verziju jednog od najpopularnijih kolača.

POSNI ČUPAVCI Ukusni su isto kao mrsni, a tek da vidite kako su sočni i mekani!
Probajte ovaj recept za čuvene čupavce, nećete se pokajati.

JEFTIN SLATKIŠ, BEZ MLEKA I JAJA Posne kokos kocke, a mekane kao duša!
Zasladite se i za vreme posta kolačem koji svi vole.

ČUPAVCIMA NIKO NE MOŽE DA ODOLI! Recept bez jaja i mleka, a kolač savršen
Kolači za sve prilike.

ČOKO KOCKE SA VIŠNJAMA Mirisne i sočne, a taman iskoristite bajati hleb
Prave se lako, a pojedu brzo.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)