DUNAVSKI TALASI Budi sećanje na detinjstvo, u savršenom spoju sa višnjama
Kremast i sočan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za koru:
- 6 jaja
- 250 g šećera
- 250 g margarina
- 300 g brašna
- 500 g očišćenih višanja
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml mleka
- 3 kašičice kakaoa
- 1 kašičica cimeta
Za fil:
- 750 ml mleka
- 2 pudinga od vanile
- 100 g šećera
- 200 g margarina
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
Za koru penasto umutiti margarin i šećer. U mleko dodati jedno po jedno žumance, zatim brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju dodati umućena belanca i lagano promešati. Pola smese sipati u podmazan pleh, a u ostatak dodati cimet i kakao, pa sipati preko žute smese u pleh. Rasporediti oceđene višnje. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. Za fil od praška za puding, šećera i mleka skuvajte puding prema uputstvu sa kesice. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i za to vreme povremeno promešajte. Margarin umutite mikserom penasto i dodajte u ohlađeni puding, kašiku po kašiku, muteći mikserom. Ohlađen kolač premažite filom i ostavite da se hladi jedan sat.
Možda vas zanima:
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Savršen i za domaćice početnice.
DUNAVSKI TALASI Starinski kolač fenomenalnog izgleda i još boljeg ukusa
Sočan i sladak, u savršenom spoju sa višnjama.
SLATKA VOĆNA PIRAMIDA Savršena uz šoljicu kafe i lepo druženje sa prijateljima
Svaki zalogaj miluje nepca.
DUNAVSKI TALASI Gastronomski užitak u svakom zalogaju, pola pleha nestane dok pristavite kafu
Kremasti kolač za sve svečane prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)