ESTERHAZI MAFINI Podjednako ukusni kao čuvena torta, a priprema je mnogo brža i lakša
Savršeni za sve svečane prilike.
Za kore:
- 4 belanca
- 100 g šećera
- 100 g mlevenog lešnika
- 1 kašika brašna
Za fil:
- 4 žumanca
- 300 ml mleka
- 70 g gustina
- 150 g šećera
- 80 g bele čokolade
- 140 g maslaca
Za dekoraciju:
- 120 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom. Dodajte brašno i mlevene lešnike, lopaticom. Napravite mini korice prečnika 5 cm, na plehu obloženom pek papirom. Pecite oko 7-8 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno razmutite žumanca sa gustinom u malo mleka. Preostalo mleko zagrejte sa šećerom. Preko smese sa žumancima sipajte polako vrućeg mleka, uz neprestano mućenje. Vratite sve na šporet, pa kuvajte sve dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim umešajte belu čokoladu. Prohlađen fil pomešajte sa penasto umućenim maslacem. Dobro umutite dok se sve ne sjedini. Pečene mini korice poređajte u pojedinačne kalupe i filujte kora–fil–kora–fil do vrha svakog kalupa. Dekorišite ostatkom fila i umućenom slatkom pavlakom.
Možda vas zanima:
MAFINI SA BRESKVAMA ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mirisni i sočni, bolje niste jeli
Super idu uz šolju kafe.
MOKA MAFINI Savršeni za iznenadne goste, sve se samo pomeša i peče
Mekani i sočni, u savršenom spoju sa omiljenim napitkom.
NEODOLJIVI MAFINI SA BELOM ČOKOLADOM Gotovi dok pristavite kafu, a i dupla mera će biti malo
Savršeni za iznenadne goste.
MAFINI SA VIŠNJAMA SE TOPE U USTIMA Savršeni za iznenadne goste, a svako može da ih napravi
Mirisni i sočni, u savršenom voćnom spoju.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)