ESTERHAZI MAFINI Podjednako ukusni kao čuvena torta, a priprema je mnogo brža i lakša

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Savršeni za sve svečane prilike.

esterhazi mafini
Printscreen

Za kore:

  • 4 belanca
  • 100 g šećera
  • 100 g mlevenog lešnika
  • 1 kašika brašna

Za fil:

  • 4 žumanca
  • 300 ml mleka
  • 70 g gustina
  • 150 g šećera
  • 80 g bele čokolade
  • 140 g maslaca

Za dekoraciju:

  • 120 ml slatke pavlake

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom. Dodajte brašno i mlevene lešnike, lopaticom. Napravite mini korice prečnika 5 cm, na plehu obloženom pek papirom. Pecite oko 7-8 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno razmutite žumanca sa gustinom u malo mleka. Preostalo mleko zagrejte sa šećerom. Preko smese sa žumancima sipajte polako vrućeg mleka, uz neprestano mućenje. Vratite sve na šporet, pa kuvajte sve dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim umešajte belu čokoladu. Prohlađen fil pomešajte sa penasto umućenim maslacem. Dobro umutite dok se sve ne sjedini. Pečene mini korice poređajte u pojedinačne kalupe i filujte kora–fil–kora–fil do vrha svakog kalupa. Dekorišite ostatkom fila i umućenom slatkom pavlakom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading