POSNA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA Nema ko će ostati na samo jednom parčetu

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Savršena za Krstovdan.

posna čokoladna torta
Shutterstock

Potrebno je:

Kora:

  • 375 g brašna
  • 350 do 400 g šećera
  • 60 g gorkog kakao praha
  • 2 kašičice soda bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 180 ml ulja
  • 2 kašike belog sirćeta
  • 1 kašika arome vanile
  • 480 ml vrele, ključale vode

Fil:

  • 300 g kokosovog krema 
  • 250 g crne čokolade
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 1 kašika arome vanile

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, šećer, kakao, soda bikarbonu i so, a u drugoj sve mokre: ulje, sirće, vanilu i vodu. Zatim, polako sjedinite obe smese, uz neprestano mešanje kašikom. Smesu izlijte u 2 kalupa i pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. Ostavite koru  da se prohladi u kalupu. Čokoladu, vanilu i kokosov krem zagrejte na tihoj vatri uz neprestano mešanje. Zatim skinite sa vatre pa dodajte kokosovo ulje i pustite da se ohladi, uz povremeno mešanje. Pokrijte fil prozirnom folijom pa ostavite par sati u frižideru. Izvadite fil i kratko umutite pa njime nafilujte tortu. Dekorišite šlagom ili po želji.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading