POSNA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Savršena za Krstovdan.
Potrebno je:
Kora:
- 375 g brašna
- 350 do 400 g šećera
- 60 g gorkog kakao praha
- 2 kašičice soda bikarbone
- 1 kašičica soli
- 180 ml ulja
- 2 kašike belog sirćeta
- 1 kašika arome vanile
- 480 ml vrele, ključale vode
Fil:
- 300 g kokosovog krema
- 250 g crne čokolade
- 1 kašika kokosovog ulja
- 1 kašika arome vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte suve sastojke: brašno, šećer, kakao, soda bikarbonu i so, a u drugoj sve mokre: ulje, sirće, vanilu i vodu. Zatim, polako sjedinite obe smese, uz neprestano mešanje kašikom. Smesu izlijte u 2 kalupa i pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. Ostavite koru da se prohladi u kalupu. Čokoladu, vanilu i kokosov krem zagrejte na tihoj vatri uz neprestano mešanje. Zatim skinite sa vatre pa dodajte kokosovo ulje i pustite da se ohladi, uz povremeno mešanje. Pokrijte fil prozirnom folijom pa ostavite par sati u frižideru. Izvadite fil i kratko umutite pa njime nafilujte tortu. Dekorišite šlagom ili po želji.
Možda vas zanima:
POSNA ČOKOLADNA TORTA Kremasta fantazija koja uspeva svima a savršena je za svaku priliku
Neodoljiva poslastica se topi u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
POSNA VASINA TORTA Bez jaja i mleka, a kremasta kao iz poslastičarnice
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZA POSNA KEKS TORTA Prepuna čokolade i oraha, poćiće vam voda na usta
Nema paljenja rerne, a nemo ko je ne voli.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)