TURSKI DESERT SE TOPI U USTIMA Mekan i sočan, a sve se samo pomeša i peče

Ivana Pavlović

08:20

Slatki kutak 0

Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

turski kolač
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 1 čaša šećera (200 ml)
  • 1 vanilin šećer
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša mleka
  • 1 čaša glatkog brašna
  • 1 čaša griza
  • 5 kašika kakaoa
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:

  • 3 čaše mleka
  • pola čaše ulja
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 5 kašika kakaoa
  • 100 g čokolade za kuvanje

Ukrašavanje:

  • kugla sladoleda ili voće

Priprema:

Umutite jaja i šećer, pa dodajte vanilin šećer, ulje, meko, brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve sjedinite i stavite u pleh da se peče na 190 stepeni Celzijusa. Dok se biskvit peče, spremite preliv. Stavite mleko da se prokuva, a u njega dodajte šećer, vanilin šećer, čokoladu i kakao, a onda i ulje. Kolač prelijte sa prohlađenim prelivom. Ukrasite voćem ili sladoledom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading