LEDENE KOCKE SE TOPE U USTIMA Recept za jednostavni kolač bolji od svake torte
Kremast i sočan, i dupla mera je malo.
Potrebno je:
Kora:
- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 3 kašike ulja
- 4 kašike kakaa
- 1/2 kesice praška za pecivo (1 kašičica)
Preliv:
- 200 g šećera
- 2 čaše vode
Fil:
- 1/2 l mleka
- 9 punih kašika brašna
- 250 g margarina
- 150 g šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
Glazura:
- 5 štangli čokolade
- 1 kašika vode
- 3 kašike ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni.U jednoj posudi mikserom umutite belanca pa žumanca i ulje. Onda dodjate brašno, kakao i prašak za pecivo i polako varjačom sjedinite. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skuvajte šećer sa vodom pa malo ohladite. Pečenu koru odmah prelijte sirupom. Zatim zagrejte polovinu mleka, a drugoj polovini dodajte brašno, pa dodajte zagrejano mleko. Čokoladu otopite sa vodom i uljem da dobijete glazuru. Natopljenu koru premažite prohlađenim filom pa prelijte čokoadnom glazurom. Ostavite kolač u frižideru da se dobro ohladi i stegne.
Možda vas zanima:
LEDENE KOCKE PRVE NESTAJU SA STOLA Kolač koji pomera granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
STARINSKI KOLAČ JUGOSLAVIJA BUDI NOSTALGIJU A ukusom bolji od svake torte
Generacije su odrasle na njemu.
KOKOS ČIZKEJK OBARA S NOGU Kremast, jednostavan i lagan, mami na parče više
Priprema je laka, a ukus fantastičan.
ČOKOLADNI KOLAČ OD KOG ĆETE MRŠAVETI Poznati kuvar se kune u njega, a mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)