LEDENE KOCKE SE TOPE U USTIMA Recept za jednostavni kolač bolji od svake torte

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Kremast i sočan, i dupla mera je malo.

ledene kocke
Shutterstock

Potrebno je:

Kora:

  • 6 jaja
  • 6 kašika brašna
  • 3 kašike ulja
  • 4 kašike kakaa
  • 1/2 kesice praška za pecivo (1 kašičica)

 

Preliv:

  • 200 g šećera
  • 2 čaše vode

Fil:

  • 1/2 l mleka
  • 9 punih kašika brašna
  • 250 g margarina
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera

 

Glazura:

  • 5 štangli čokolade
  • 1 kašika vode
  • 3 kašike ulja

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni.U jednoj posudi mikserom umutite belanca pa žumanca i ulje. Onda dodjate brašno, kakao i prašak za pecivo i polako varjačom sjedinite. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skuvajte šećer sa vodom pa malo ohladite. Pečenu koru odmah prelijte sirupom. Zatim zagrejte polovinu mleka, a drugoj polovini dodajte brašno, pa dodajte zagrejano mleko. Čokoladu otopite sa vodom i uljem da dobijete glazuru. Natopljenu koru premažite prohlađenim filom pa prelijte čokoadnom glazurom. Ostavite kolač u frižideru da se dobro ohladi i stegne.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading