BELI ČUPAVCI JOŠ BOLJI OD KLASIČNIH U savršenom spoju kokosa i čokolade

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Kremasti i slatki, smažu se u trenu.

beli čupavci
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 kašike brašna
  • 4 kašike šećera
  • 1,5 dl ulja
  • 1/2 praška za pecivo

 

Za glazuru:

  • 300 g bele čokolade
  • 4 dcl mleka
  • 4 dcl slatke pavlake
  • kokos

 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca. U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom pa polako dodajte ulje. Zasebno belanca umutite u čvrst šne. Sjedinite polako obe smese. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.  Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Zatim otopite belu čokoladu sa mlekom i slatkom pavlakom, uz neprestano mešanje. Ostavite da se kolač i glazura prohlade, pa secite na kocke i svaku umačite u glazuru, pa valjajte u kokos.

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading