SLATKI ZALOGAJI OD BUNDEVE Brzi desert koji miriše na jesen i toplinu doma
Desert koji se topi u ustima, miriše na cimet i med, a priprema se praktično sam!
Zamislite desert koji se topi u ustima, miriše na cimet i med, a priprema se praktično sam! Ovi medeni zalogaji od bundeve su prava jesenja čarolija. Toliko su jednostavni da ćete ih praviti svake nedelje. Bez testa, bez brašna, bez stajanja pored šporeta, samo nekoliko sastojaka i malo rerne!
Medeni zalogaji od bundeve
Sastojci:
1/2 bundeve
šećer
med
cimet
Priprema:
Bundevu očistite od semenki i isecite na kriške ili kocke, po želji. Komade poređajte u pleh, pospite šećerom i pecite na 200 stepeni dok ne dobije rumenu koricu. Pokrijte aluminijumskom folijom, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još oko 40 minuta. Izvadite, sklonite foliju i preko svakog parčeta namažite po kašičicu meda, pa pospite malo cimeta. Vratite u isključenu rernu na pet minuta. Poslužite ohlađeno.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)