TETA NADIN RECEPT ZA ŠTRUDLU SA ORASIMA Prosto se topi u ustima

Ivana Pavlović

11:03

Slatki kutak 0

Biće mekana i sočna kao duša.

štrudla sa orasima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg brašna
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika ulja
  • 3 jajeta
  • 2 dl vode
  • 2 dl mleka

Za fil:

  • 500 g mlevenih oraha
  • 5 kašika šećera
  • mleka po potrebi

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac sa 2 dl mlake vode, pa dodajte 2 kašike šećera i ostavite da se aktivira. U jednoj posudi varjačom umutite jaja, pa dodajte preostale 4 kašike šećera, kvasac, toplo mleko, ulje i prašak za pecivo. Polako dodajte brašno i umesite meko testo. Pokrijte krpom pa ostavite da naraste.
Zatim podelite nadošlo testo na dva dela  pa tanko rasklagijajte. Zakuvajte mlevene orahe, šećer i mleko, pa mešajte neprestano, sve dok orasi ne omekšaju. Pripremljenim filom premažite rasklagijano testo pa uvijte u štrudle. Prebacite štrudle u podmazan pleh i pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading