NAJBOLJI RECEPT ZA NEODOLJIVE PRALINE Poćiće vam voda na usta
I dupla mera će biti malo.
Potrebno je:
- 100 g crne čokolade
- 100 g bele čokolade
- 4 kašike ulja
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g mlevenih lešnika
- 100 g mlevenog keksa
Priprema
Rastopite ulje i čokoladu na pari (posebno belu, a posebno crnu čokoladu). Dno i stranice kalupa premažite čokoladom pa stavite u frižider da se stegne. Slatku pavlaku dobro umutite mikserom, pa dodajte mlevene lešnike i mleveni keks. Zatim punite kalupe filom dopola, pa prelijte rastopljenom čokoladom. Pustite da se praline dobro prohlade, pa ih vadite iz kalupa.
Možda vas zanima:
POSNE PRALINE ZA SVE VAŽNE DOGAĐAJE Savršeni sitni kolači, ukusa koji govori 1000 jezika
Omiljene sitne kolače možete da pravite i u vreme posta.
RECEPT ZA DOMAĆE PRALINE Crveni slatki zalogaji koji osvajaju i izgledom i ukusom
Napravite sami praline koje su veoma dekorativne.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)