ZEBRA KOLAČ SA MALINAMA Zbog izgleda će ga najviše voleti deca
Sočan i jednostavan, a po ukusu mu nema ravnog.
Potrebno je:
- 150 g malina (svežih ili odmrznutih)
- 1–2 kašike brašna (za maline)
- 3 jajeta
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 g šećera
- 200 ml jogurta
- 120 ml biljnog ulja
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 260 g brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja i šećere dok ne dobijete penastu smesu. Onda dodajte jogurt, ulje, prašak za pecivo i so, pa dobro sjedinite. Zatim polako umešajte brašno, mešajući dok ne dobijete glatko testo. U 1–2 kašike brašna uvaljajte maline, pa ih pomešajte sa polovinom pripremljenog testa.Pleh obložite pek papirom. Sipajte naizmenično po kašiku belog i roze testa u sredinu kalupa. Pecite kolač oko 45 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Na kraju ga pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MALINAMA MIRKE VASILJEVIĆ ODUŠEVIO DOMAĆICE NA MREŽAMA A pravi se maltene sam
Mirka Vasiljević, glumica, i pored četvoro dece ima savršenu liniju i vodi računa o ishrani. Jednom prilikom podelila je recept za brzi kolač sa piškotama i malinama, koji uspeva svima, a savršenog je ukusa.
ZEBRA KOLAČ SAVRŠEN ZA DEČIJE PROSLAVE Ukusa za čistu desetku, a gotov za 20 minuta
Mekan i sočan, nema ko vam neće tražiti recept.
ZEBRA KOLAČ Zbog izgleda će ga deca obožavati, a gotov za 20 minuta
Sve se samo pomeša i peče, a pomera granice dobrog ukusa.
SOČNI ZEBRA KOLAČ Zbog izgleda će ga najviše voleti deca, a ukusom će ovojiti sve koji ga probaju
Interesantan i ukusan, za sve prilike.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)