ČIZKEJK KOJI SE NE PEČE Neodoljiv i lagan dezert, idealan za porodična okupljanja
Recept uključuje i varijacije, kao što su...
Čizkejk je omiljen iz dobrog razloga — to je bogat, kremast i neodoljiv desert. Sa našim receptom za čizkejk bez pečenja, pravljenje je jednako lako kao i uživanje u njemu.
Jednostavan pod od grama-krekera se puni bogatim filom od krem sira i kondenzovanog mleka, aromatizovanim vanilom i limunom. Domaći pod je jednostavan za pripremu, a razlika u ukusu je očigledna. Nakon pripreme, čizkejk se stavlja u frižider dok se ne stegne — pečenje nije potrebno. Najteži deo je čekanje da se ohladi.
Čizkejk bez pečenja po receptu Marte Stjuart je odličan kada ga poslužite. Recept uključuje i varijacije, kao što su čizkejk bez pečenja sa dvostrukom čokoladom i individualni čizkejk parfei.
Sastojci:
- 2 pakovanja (oko 20 komada) keksa
- 11 kašika (oko 155 g) neslanog putera, istopljenog
- 2 kašike šećera
- 2 pakovanja (po 225 g) krem sira, sobne temperature
- 1 konzerva (oko 400 g / 1 ¼ šolje) zaslađenog kondenzovanog mleka
- ¼ šolje svežeg soka od limuna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Stavite kekse u veliku kesu koja se može zatvoriti, i zdrobite ih oklagijom dok ne dobijete veoma sitne mrvice. Prebacite mrvice u srednju činiju i dodajte šećer, pa promešajte. Dodajte puter i dobro sjedinite.
Utisnite smesu od mrvica u kalup za tortu prečnika 23 cm sa odvojivim obodom (springform), raspoređujući smesu 4–5 cm i uz stranice; utisnite da bude ravno. Ohladite koru u zamrzivaču najmanje 10 minuta.
Dok se kora hladi, pripremite fil: pomoću električnog miksera na srednje jakoj brzini umutite krem sir u velikoj činiji dok ne postane gladak. Dodajte kondenzovano mleko postepeno, mešajući i stružući stranice činije po potrebi. Umutite sok od limuna i vanilu.
Sipajte fil na ohlađenu koru i poravnajte površinu gumicom za kuvanje. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider dok se ne stegne, oko 2 i po do 3 sata.
Pažljivo odvojite obod kalupa i izvadite čizkejk.
Bonus video:
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Komentari (0)