STARI BOSANSKI RECEPT ZA BAKLAVU SA MAKOM Upije sav sirup i nije nimalo slatka

Ivana Pavlović

12:30

Slatki kutak 0

Savršena za praznike i sve bitne događaje.

baklava sa makom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1/2 kg kora za pitu
  • 300 g mlevenog maka
  • 4 jaja
  • 1 čaša (od jogurta) ulja
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša jogurta
  • 2 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo

Preliv:

  • 3 šoljice (200 ml) vode
  • 3 šoljice šećera
  • 2 vanilin šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite jaja sa šećerom pa dodati ostale sastojke. Mazati svaku koru filom (stavljati jednu srednju kutlaču) i ređati jednu na drugu u podmazan pleh. Iseći na kocke i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Preliv: Stavite oba šećera i vodu samo da provre, pa ohladiti. Vrelu baklavu prelijte hladnim prelivom.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading