
MEDOVIK TORTA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Lako i brzo, svako može da je napravi
U savršenom spoju sa medom, ukrasiće svaku svečanu trp'ezu.
Petak, 13. jun 2025.
U savršenom spoju sa medom, ukrasiće svaku svečanu trp'ezu.
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.
Topi se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Kremasta i lagana, raspametićete goste.
Ako volite baklavu, ovu pitu ćete obožavati.
Očaravajuća, a jednostavna, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Dodajte uz salatu po želji.
Jednostavna poslastica skupog ukusa oduševiće sve koji je budu probali.
Sočna i neodoljiva, uzećete parče više.
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
Slatka i osvežavajuća. uzećete parče više.
Sočna poslastica raspametiće i one izbirljive.
Napravite sočnu poslasticu po receptu Aleksandre Nikolić
1956. godine, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, 1956. godine osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu.
Ime je dobila od reči „portokali“ (narandža) i „pita“ (pita). Spolja hrskava, a iznutra mekana i sočna, najbolje je služite uz sladoled od vanile.