Kraljice slavskog stola: Čokoladne kocke sa susamom, orasima i cimetom
Kombinacija blago prepečenog susama, najfinije čokolade i aromatičnog cimeta daje im notu kojoj niko ne može da odoli
Spremni ste za kolačić koji je apsolutno neodoljiv? Ove posne kocke se ne peku, priprema je neverovatno brza, a ukus je bogat i intenzivan! Kombinacija blago prepečenog susama, najfinije čokolade i aromatičnog cimeta daje im notu kojoj niko ne može da odoli. Izgleda suvo, ali je savršeno, samo ga treba dobro izjednačiti i ohladiti! Ovo su kocke koje će Vam prve nestati sa slavskog tanjira!
Sastav:
- 100 grama blago prepečenog susama
- dve pune kašike meda
- 50 grama posnog margarina
- 100 grama mlevenog posnog keksa
- 50 grama seckanih oraha
- 60 grama čokolade
- malo ruma ili vanile po želji
- malo cejlonskog cimeta
- po želji kašika soka od limuna.
Priprema:
Susam prepečemo na suvom tiganju oko pet minuta, samo dok ne dobije krem boju. Orahe iseckamo, a možete i njih malo prepeći po želji.
bakinakuhinja.rs
Posebno otopiti margarin i čokoladu na pari ili na vrlo laganoj vatri. U činiju sipati mleveni posni keks, prepečeni susam, seckane orahe. Dodati otopljenu čokoladu i margarin, med, rum ili vanilu i cimet. Sve dobro izjednačiti i izgnječiti. Smesa će izgledati suvo, ali je tako ispravno, samo dobro sve izjednačite. Po želji dodajte kašiku soka od limuna.
Pleh obložite pek papirom, sipajte smesu i lepo je izjednačite kašikom, pritiskajući je. Odozgo je pritisnite manjim valjkom ako imate. Ostavite kocke u frižideru minimum dva sata, a najbolje preko noći. Seći na kockice pre služenja.
Možda vas zanima:
FANTASTIČAN RUČAK ZA 300 DINARA Piletina sa limunom, ukusno, aromatično, sočno
Lagano, jeftino letnje jelo
PROVERENO NAJBOLJA TORTA Španski vetar, klasik koji obara sa nogu
Predivno hrskave okolo i vazdušaste unutra korice uz dva krema od čokolade i lešnika čine ovu kombinaciju neodoljivom
RUČAJTE ZA 200 DINARA Napravite ukusnu testeninu uz dodatak začina i paradajz sosa
Šta najviše kuva omladina, studenti i mladi parovi, naučimo nešto od njih
OMILJENO SRPSKO JELO ZA SVAKU PRILIKU Prava domaćinska gibanica, nećete znati kada vam je dosta
Gibanica je jedno od omiljenijih jela srpske kuhinje, prepoznatljivo po svojoj sočnosti i bogatom ukusu
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)